Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Prinssi Andrew ei joudu oikeuteen – sai sovittua syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Britannian prinssi Andrew on onnistunut välttämään oikeudenkäynnin, jossa hän olisi joutunut vastaamaan syytteisiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Andrew ja häneltä siviilikanteella korvauksia vaatinut Virginia Giuffre pääsivät sovintoratkaisuun, ilmoitti Giuffren asianajaja David Boies kirjeellä New Yorkissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomarille.

Kumpikaan osapuoli ei paljasta tiistaina tehdyn sopimuksen taloudellisia ehtoja.

Giuffren syytösten mukaan prinssi Andrew käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen vuonna 2001, kun hän oli 17-vuotias ja Yhdysvaltojen lain mukaan alaikäinen.

Andrew on kiistänyt asiassa kaikki syytökset. Häntä vastaan ei nostettu rikossyytteitä.

Prinssi Andrew'ta New Yorkissa uhannut oikeudenkäynti olisi ollut Britannian koko kuningasperheelle äärimmäisen kiusallinen.

Andrew, 61, luopui tapauksen luoman kohun vuoksi sotilasarvoistaan ja kuninkaallisista tehtävistään. Kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika ei käytä enää HRH-titteliä eli häntä ei kutsuta kuninkaalliseksi korkeudeksi.