Suora lähetys hallituksen tiedotustilaisuudesta: Työttömyysturva euroistetaan, opintotuen tulorajoja korotetaan

Hallituksen uusista työllisyystoimista on syntynyt sopu. Työministeri Tuula Haataisen (sd.) tiedotustilaisuus päätöksistä järjestetään kello 16.15.

Suora lähetys on päättynyt.

Hallitus on päättänyt työttömyysturvan euroistamisesta osana päätettyjä uusia työllisyystoimia. Päätöksen työllisyysvaikutus on 1 500 työllistä ja se vahvistaa julkista taloutta 54 miljoonalla eurolla, kertoo Haatainen.

Haataisen mukaan myös opintotuen tulorajoja korotetaan pysyvästi. Päätöksen työllisyysvaikutus on 2 500 työllistä ja vahvistaa julkista taloutta 12,7 miljoonalla eurolla.

Omaehtoisen opiskelun uudistamisen työllisyysvaikutus on 1 100 työllistä ja sen vaikutus julkiseen talouteen on 41 miljoonaa euroa.

Hallitus päätti euroistaa työttömyysturvan ja korottaa opintotuen tulorajoja – uudet työllisyystoimet vahvistavat julkista taloutta vähintään 110 miljoonalla eurolla, arvioi valtiovarainministeriö

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut