Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Poliisiin kohdistuu Poliisihallituksen mukaan mahdollinen uhka, varautumista tehostettu

Poliisiin kohdistuu mahdollinen uhka, jonka vuoksi poliisin varautumista on tehostettu, kertoo Poliisihallitus tiedotteessa. Uhan laadusta ei toistaiseksi kerrota enempää.

Poliisihallituksen viestinnästä ei kommentoitu STT:lle puhelimitse eikä sähköpostitse lisätietoja mahdollisesta uhasta tai sen vaikutuksesta esimerkiksi poliisilaitoksilla asioiviin ihmisiin.

Poliisin varautumiseen ja valmiuteen liittyvät tiedot ovat Poliisihallituksen mukaan salassa pidettäviä, minkä vuoksi yksityiskohtaisia tietoja toimenpiteistä ei ole mahdollista antaa.

Helsingissä Pasilan poliisitalolla paikan päällä torstaina iltapäivällä käyneen Lehtikuvan kuvaajan mukaan rakennuksen edessä oli pysäköitynä poliisimaija, minkä lisäksi kaksi luotiliiveihin pukeutunutta ja tavallista raskaammin aseistettua poliisia kysyivät rakennuksen edustalla olleelta kuvaajalta henkilöpapereita.

Poliisihallituksen mukaan asiointi poliisin toimipisteillä jatkuu, sillä mahdollinen uhka kohdistuu poliisiin.

– Yleisesti ottaen poliisi varmistaa kaikissa tilanteissa niin oman henkilöstönsä kuin asiakkaiden turvallisuuden tilanteen edellyttämällä tavalla, sanotaan tiedotteessa.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ei torstaina iltapäivällä kommentoinut STT:lle poliisiuhka-asiaa eduskunnassa.

– En oikeastaan voi sanoa tästä mitään, koska en tiedä, mitä tästä on kerrottu julkisuuteen, sanoi Mikkonen STT:lle.

Myös supo tehostanut varautumistaan

Myös suojelupoliisi (supo) on varautunut mahdolliseen uhkaan keskiviikosta alkaen, supon viestinnästä vahvistettiin STT:lle torstai-iltana.

– Olemme tietoisia poliisiin kohdistuvasta uhkasta, ja myös suojelupoliisi on tehostanut varautumistaan, viestintäpäällikkö Milla Meretniemi sanoi.

– Emme kuitenkaan voi valitettavasti kertoa tarkemmin uhkan luonteesta, hän lisäsi.

"Epäilyttävästä toiminnasta" kehotetaan ilmoittamaan

Helsingin Sanomien tietojen mukaan apulaispäällikkö Heikki Kopperoinen Helsingin poliisilaitokselta pyysi eilen keskiviikkona henkilöstöään ilmoittamaan poliisitalojen ulkopuolella olevasta mahdollisesta epäilyttävästä toiminnasta. Lehti perustaa tietonsa näkemäänsä poliisilaitoksen sisäiseen viestiin, jonka mukaan "epävarman ja kohdentumattoman tiedon mukaan poliisiin saattaa kohdistua tällä hetkellä tavallista suurempi uhka".

HS:n mukaan Kopperoinen ohjeistaa viestissä poliisilaitoksen henkilöstöä ilmoittamaan välittömästi muun muassa valokuvaamisesta "tai muusta epäilyttävästä toiminnasta" poliisitalojen ulkopuolella, mutta sanoo, että mitään konkreettista uhkaa ei ole tiedossa.

Mahdollisesta uhasta kertoi ensin Ilta-Sanomat . Lehden mukaan tilanteeseen on varauduttu poliisilaitoksilla ympäri Suomen. Poliisilaitosten kulunvalvontaa on IS:n mukaan tehostettu Helsingin lisäksi ainakin Oulun ja Sisä-Suomen poliisilaitoksilla. Esimerkiksi turvatarkastuksia tehdään poliisilaitoksilla asioiville, minkä lisäksi lehden mukaan Pasilan poliisitalon edustalla oli aiemmin torstaina pysäköitynä myös poliisin panssariauto.