Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

VTV aloittaa menettelyn ex-pääjohtaja Yli-Viikarin irtisanomiseksi ylijohtajan virasta

Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV kertoo aloittavansa menettelyn entisen pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin irtisanomiseksi ylijohtajan virasta.

VTV katsoo, että irtisanomiseen on eduskunnan virkamieslaissa tarkoitettu erityisen painava syy ja kertoo siksi aloittavansa irtisanomismenettelyn.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tammikuun lopulla Yli-Viikarin 80 päiväsakon rangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta. Koska ratkaisu ei ole lainvoimainen, VTV kertoo myös ryhtyneensä toimiin Yli-Viikarin virantoimituksesta pidättämisen jatkamiseksi.

VTV:n mukaan Yli-Viikaria kuullaan ennen asian ratkaisemista.

Virasta pidätettynä on myös VTV:n johtaja Mikko Koiranen. Myös hänen virantoimituksesta pidättämisensä osalta VTV kertoo tekevänsä ratkaisun myöhemmin. Koiranen tuomittiin tammikuun lopulla Helsingin käräjäoikeudessa virka-aseman väärinkäyttämisestä 30 päiväsakon sakkorangaistukseen.

Syyttäjä, Yli-Viikari ja VTV ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä käräjäoikeuden ratkaisuun.

Aiemmin kerrottiin, että Yli-Viikari on valittanut Helsingin hallinto-oikeuteen myös hyllytyksestään viraston ylijohtajan virasta.

Yli-Viikari jätti ylijohtajan viran vuonna 2016 tultuaan valituksi VTV:n pääjohtajan paikalle. Yli-Viikari pidätettiin pääjohtajan virasta viime vuoden huhtikuussa virkarikosepäilyjen takia. Kesäkuun lopulla eduskunnan täysistunto irtisanoi hänet. Se katsoi, että luottamus Yli-Viikarin edellytyksiin ja kykyyn toimia VTV:n pääjohtajana oli kokonaisuutena arvioiden romahtanut hänen toimintansa vuoksi.

Yli-Viikari on valittanut myös pääjohtajan virasta pidättämisestään sekä irtisanomisestaan Helsingin hallinto-oikeuteen.