Tuhannen Bollywood-filmin supertähti Lata Mangeshkar kuoli 92-vuotiaana

Intian elokuvateollisuuden legendaarinen laulajatähti Lata Mangeshkar kuoli sunnuntaiaamuna 92-vuotiaana. Mangeshkar oli joutunut muutamaa viikkoa sitten sairaalaan koronatartunnan seurauksena.

Mangeshkarin omaleimaista korkeaa lauluääntä on kuultu yli tuhannessa Bollywood-elokuvassa. Hän nauhoitti yli puoli vuosisataa kestäneen uransa aikana yli 27 000 kappaletta ja lainasi ääntään lukuisille itseään selvästi nuoremmille naisnäyttelijöille.

– Sävelsin ajatellen hänen ääntään ja äänialuettaan. Hänen äänialueensa oli laaja, ja hänelle saattoi luoda monimutkaisempia säveliä kuin vähemmän koulutetuille laulajille, kertoi säveltäjä Anil Biswas.

Mangeshkar tunsi oman arvonsa eikä ujostellut korottaa taksojaan tai vaatia tekijänoikeusmaksuja esittämistään lauluista.

Intian viranomaiset julistivat maahan kahden päivän maansurun rakastetun tähden muiston kunniottamiseksi. Pääministeri Narendra Modi osallistui hautajaisiin ja laski kukkia tähden polttoroviolle.

Myös naapurimaassa Pakistanissa surtiin Mangeshkarin kuolemaa ja televisiokanavat esittivät hänen laulujaan aamusta alkaen,

– Niemimaa on menettänyt yhden maailman suurimmista laulajista, sanoi Pakistanin pääministeri Imran Khan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut