Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Viking Glory rantautui Turkuun – aluksen saapuminen aiheutti Ruissalossa ryysiksen

Viking Linen uusi alus Viking Glory on rantautunut Turkuun. Takana on vuodenvaihteessa alkanut matka Kiinan Xiamenistä, jossa alus rakennettiin Xiamen Shipbuilding Industry -telakalla. Reitti kulki Välimeren ja Itämeren halki Suezin kanavan kautta.

Viking Glory alkaa liikennöidä Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä maaliskuun alussa. Uusi alus kuluttaa Viking Linen mukaan jopa kymmenen prosenttia vähemmän polttoainetta kuin mitoiltaan pienempi, aikanaan maailman ympäristöystävällisimpänä palkittu Viking Grace. Viking Glory voi käyttää Wärtsilän monipolttoainemoottoreissaan rikitöntä nestemäistä maakaasua ja myöhemmin myös biokaasua.

Uusi alus on 222,5 metriä pitkä, ja sillä on tilaa 2 800 matkustajalle. Se korvaa reitillä vuonna 1988 Kroatian Splitissä rakennetun Amorellan.

Aluksen saapumista seuraamassa oli Ruissalossa niin monta autokuntaa, että paikalta ei ollut mahtua ajamaan pois, kertoi paikalla ollut STT:n toimittaja.