Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Intiassa koronaan liittyvät kuolemat ylittivät puolen miljoonan rajapyykin

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on kirjattu Intiassa jo 500 000 kappaletta, maan terveysviranomaiset kertovat. Vajaan 1,4 miljardin asukkaan Intiassa raportoitiin tänään noin 1 000 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta.

Monet tutkijat uskovat, että kuolleita on huomattavasti enemmän kuin viralliset lukemat kertovat. Arvioiden mukaan puolen miljoonan kuolemantapauksen rajapyykki saatettiin ohittaa jo varhain viime vuonna, kun Intiassa nähtiin deltamuunnoksen aiheuttamien koronatartuntojen ja virukseen liittyvien kuolemien aalto.

Tartuntamäärät olivat huipussaan huhti-toukokuun vaihteessa, mutta lähtivät sen jälkeen selvään laskuun. Tuolloin terveydenhuollon järjestelmä kävi lähellä romahdusta.

Tartuntamäärät ovat viime viikkoina olleet jälleen nousussa herkästi tarttuvan omikronmuunnoksen takia, mutta terveysviranomaisten mukaan aalto saattaa olla Intiassa jo tasaantumassa. Toisaalta kotona tehtävien koronavirustestien suosio on lisännyt pelkoa siitä, että viralliset tartuntaluvut ovat selvästi alakanttiin.

Intiassa on kirjattu virallisesti 41,9 miljoonaa koronatartuntaa, mikä on toiseksi eniten maailmassa Yhdysvaltojen jälkeen.