Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Helsingissä järjestetään tänään koronatoimia vastustava Convoy Finland -protesti – ennakkotietojen mukaan tarkoituksena on tukkia ydinkeskustan liikenne

Helsingissä järjestetään tänään muun muassa koronarajoituksia vastustava Convoy Finland -mielenosoitus. Protestin on määrä alkaa kello 18 ja kestää kello 22:een saakka. Mielenilmauksen on kerrottu perjantain jälkeen jatkuvan lauantaista keskiviikkoon kello 10–22.

Mielenosoituksessa vaaditaan polttoaineiden verotuksen puolittamista, kaikkien koronatoimien kumoamista sekä Suomen hallituksen eroa.

Neuvotteluissa järjestäjät kertoivat poliisille, että tapahtuman tavoitteita tullaan edistämään myös kansalaistottelemattomuuden keinoin. Poliisin saamien ennakkotietojen mukaan tarkoituksena on tukkia koko ydinkeskustan liikenne.

Poliisi ei aio päästää raskasta liikennettä Helsingin keskustaan

Poliisi on varautunut mielenilmaukseen ylimääräisin resurssein. Helsingin keskustassa on voimassa raskaan liikenteen rajoitusalue, eikä poliisi aio päästää raskasta liikennettä keskustaan. Yli 12 metriä pitkät ajoneuvot tarvitsevat erityisluvan ajaakseen Helsingin kantakaupungin rajoitusalueella.

Poliisi kehottaakin, että kaikki, jotka haluavat mieltään osoittaa, osallistuisivat toimintaan nimenomaan Kansalaistorilla.

Mielenilmauksesta voi aiheutua pitkäaikaista liikennehaittaa

Poliisi ei ole toistaiseksi esittänyt arviota siitä, kuinka paljon mielenilmaisun odotetaan keräävän osallistujia. Tapahtuman ennakoidaan aiheuttavan merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa.

Convoy Finland 2022 -ryhmässä Facebookissa on yli 63 000 jäsentä.

Helsingin poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä keskusta-alueella perjantai-illasta eteenpäin aina siihen asti, kunnes tapahtuma on päättynyt. Poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon tapahtumasta Helsingin poliisilaitoksen Twitter-tilille .

Helsingin seudun liikenne (HSL) varoitti torstaina, että mielenosoitus saattaa aiheuttaa viiveitä Helsingin keskustan joukkoliikenteeseen perjantai-iltana. Häiriöitä voi HSL:n mukaan olla niin raitiovaunu- kuin bussiliikenteessä, ja liikennettä saatetaan joutua ohjaamaan poikkeusreiteille.

HSL neuvoo matkustajia varaamaan matkustamiseen riittävästi aikaa.