Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Teollisuusliitto asettaa UPM:n saartoon – huolto- ja kunnossapitotyöt yhtiössä keskeytyvät

Teollisuusliitto on asettanut metsäyhtiö UPM :n saartoon. Saarto alkaa ensi viikon tiistaina ja jatkuu toistaiseksi, Teollisuusliitto tiedotti torstaina.

Saarron aikana Teollisuusliiton jäsenet eivät mene sellaisille UPM:n tehtaille töihin, joihin Paperiliitto on julistanut lakon. Käytännössä saarto poistaa muun muassa UPM:n mahdollisuuden huoltaa ja kunnossapitää tehdaslaitteistoaan lakon aikana ulkopuolisen työvoiman avulla. Teollisuusliiton asettama saarto on tukityötaistelutoimi Paperiliitolle. Saarto ei koske UPM Plywoodin ja UPM Timber liiketoimintoja.

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan tukityötaistelutoimille ei lopulta enää ollut vaihtoehtoja, koska UPM on ryhtynyt heikentämään käräjäoikeuden turvaamistoimen nojalla töihin pakotettujen työntekijöiden työehtoja.

–  UPM on hyödyntänyt käräjäoikeuden päätöksen täysimääräisesti ryhtymällä heikentämään töihin pakotettujen työehtoja. Paperiliiton antaman selvityksen perusteella UPM ei enää noudata lukuisia sellaisia päättyneen työehtosopimuksen määräyksiä, jotka vaikuttavat myönteisesti työntekijöiden ansioihin. Tilaisuus teki yhtiöstä varkaan, Aalto sanoi tiedotteessa.