Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yön uutiskooste | Hallitus pohtii, millä tahdilla koronarajoituksia voidaan purkaa lisää, kevään ylioppilaskirjoitukset kokataan taas korona-ajan resepteillä, Googlen emoyhtiö Alphabetin tulos liki kaksinkertaistui

Hallitus pohtii tänään, miten koronarajoituksia on turvallista purkaa lisää. Maanantaina pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi haluavansa, että rajoituksista luovuttaisiin helmikuun aikana.

Omikronmuunnos on lisännyt koronatartuntoja runsaasti, mutta sairaalakuormitus on jäänyt suhteellisesti aiempia aaltoja alhaisemmiksi.

Jo viime viikolla hallitus päätti keventää ravintoloiden rajoituksia. Lisäksi se ohjeisti rajoitusten keventämiseen matalan riskin tilaisuuksissa.

Hallitus päivittää samalla koronastrategiaansa. Neuvottelut alkavat aamulla Säätytalossa Helsingissä.

Presidentti Niinistö avaa tämän vaalikauden viimeiset valtiopäivät

Tänään järjestetään kuluvan vaalikauden viimeiset valtiopäivien avajaiset. Eduskunnan istuntosalin lehterit ja valtionsali eivät tällä kertaa täyty kutsuvieraista, sillä koronarajoitusten vuoksi paikalle ei ole kutsuttu ulkopuolisia.

Presidentti Sauli Niinistö pitää istuntosalissa puheen ja julistaa valtiopäivät avatuiksi. Kyseessä ovat viimeiset valtiopäivien avajaiset tällä vaalikaudella, sillä eduskuntavaalit ovat ensi vuoden huhtikuussa.

Valtiopäivien ekumeeninen avajaisjumalanpalvelus Helsingin tuomiokirkossa järjestetään myös ilman yleisöä. Jumalanpalveluksessa saarnaa Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.

Päivän tilaisuuksia voi seurata suorina verkkolähetyksinä sekä Yleisradion TV1:ssä.

Kevään ylioppilaskirjoitukset kokataan taas korona-ajan resepteillä

Kevään ylioppilaskirjoitukset aiotaan järjestää jo tutuksi tulleilla korona-ajan resepteillä. Virusaltistuksia pyritään ehkäisemään muun muassa erilaisilla tilajärjestelyillä, lähikontakteja välttämällä sekä maskien käyttöä suosimalla.

Toisin kuin viime vuoden keväällä koepäiviä ei ole kuitenkaan jaettu poikkeuksellisella tavalla. Reaalikoepäiviä järjestetään kaksi, ja matematiikan lyhyt ja pitkä oppimäärä suoritetaan yhtenä päivänä. Vuosi sitten reaalikokeen aineet oli jaettu neljälle ja matematiikka kahdelle päivälle, mikä mahdollisti kokelaiden sijoittelun pienempiin ryhmiin.

Kirjoitukset alkavat maaliskuun puolivälissä.

Keskiviikko vietetään sopivassa ulkoilusäässä etelässä – Lapissa voi paleltaa

Keskiviikkona Etelä- ja Keski-Suomessa on luvassa pientä pakkasta, kertoo Ilmatieteen laitos. Pakkasta voi olla Etelä- ja Keski-Suomessa enimmäkseen noin 5–10 astetta.

Kireimmillään pakkanen on Lapissa, missä keskiviikkoa vietetään noin 12–25 pakkasasteessa. Kaikkein kylmintä keskiviikkona on Pohjois-Lapissa.

Pakkanen voi lähipäivinä vielä hiukan kiristyä, ja öisin pakkasta voi olla päivän miinusasteita enemmän.

Googlen emoyhtiö Alphabetin tulos liki kaksinkertaistui

Teknologiajätti Googlen emoyhtiö Alphabet kertoo tuloksensa vuonna 2021 lähes kaksinkertaistuneen edeltävään vuoteen verrattuna.

Yhtiön tiedotteen mukaan viime vuoden tulos oli noin 76 miljardia dollaria. Vuoden 2020 lopulla vastaava summa oli puolestaan noin 40,3 miljardia.

Alphabetin kasvua ovat siivittäneet muun muassa mainostuotot sekä yhtiön pilvipalvelut. Google on monien muiden teknologiayhtiöiden tavoin hyötynyt siitä, kuinka työnteko, opiskelu ja ostaminen ovat siirtyneet koronaviruspandemian vuoksi enenevässä määrin verkkoon.

Loka–joulukuun osalta Alphabetin tulos oli noin 20,6 miljardia dollaria. (Lähde: AFP)

Pfizer hakee Yhdysvalloissa lupaa koronarokotteensa antamiselle alle viisivuotiaille lapsille

Yhdysvalloissa lääkeyhtiö Pfizer ja saksalainen Biontech hakevat viranomaisilta lupaa koronarokotteensa käyttämiseen alle viisivuotiaiden lasten keskuudessa. Pfizer kertoo tiedotteessaan, että yhtiöt hakevat lupaa kuusi kuukautta täyttäneiden rokottamiseen.

Pfizer–Biontech hakee Yhdysvaltain lääkevirastolta FDA:lta lupaa kahden annoksen rokotesarjalle, vaikka yhtiön tähänastisen tutkimuksen perusteella näyttää siltä, että 2–4-vuotiaat lapset voisivat tarvita kolme rokoteannosta. Kolmannen annoksen tarvetta selvittävän lääkekokeilun tuloksien on määrä valmistua lähikuukausina. Lupaa rokottamiseen haetaan kuitenkin nyt, että vanhemmat voisivat jo halutessaan aloittaa lastensa rokottamisen. (Lähde: AFP)

Florida Panthersin voittovire katkesi New Yorkissa

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersin hirmuvire katkesi tappioon New York Rangersille. Newyorkilaiset voittivat Panthersin kotikaukalossaan Madison Square Gardenissa luvuin 5–2.

Ottelun ensimmäinen erä päättyi tasalukemissa 1–1, mutta Rangers karkasi johtoon toisen erän lopulla. Kolmannessa erässä Panthers ei saanut kiekkoa kertaakaan Rangers-vahti Igor Shesterkinin taakse.

Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov ei tällä kertaa heiluttanut verkkoa, mutta nappasi kuitenkin kaksi syöttöpistettä.

New York katkaisi Floridan neljän voiton putken. Ennen Rangers-peliä Panthers oli voittanut 14 edellisestä 17 ottelustaan.