Pentagon kuvailee Venäjän mahdollista hyökkäystä Ukrainaan "kauhistuttavaksi" seurauksiltaan

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon arvioi, että tuhot ja inhimilliset kustannukset venäläisten joukkojen täysmittaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan olisivat "kauhistuttavia". Pentagonin mukaan diplomaattinen ratkaisu sodan välttämiseksi on kuitenkin yhä mahdollinen.

– (Venäjän presidentti Vladimir) Putin voi yhä toimia oikein. Ei ole mitään syytä, miksi tilanteen pitäisi eskaloitua konfliktiksi. Putin voi valita tilanteen rauhoittamisen. Hän voi käskeä joukkonsa poistumaan, Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin sanoi perjantaina.

Pentagon ei usko Putinin vielä päättäneen sotaan lähdöstä

Pentagonin mukaan Venäjä jatkaa joukkojensa kohdistamista Ukrainaan. Vaikka puolustusministeriön edustajat eivät usko Putinin päättäneen sotaan lähdöstä, heidän mukaansa hänen vaihtoehtonsa ovat laajentuneet provokaatioista, jotka voisivat johtaa hyökkäykseen levottomalla Donbassin alueella, yritykseen vallata koko maa hyökkäämällä kaupunkikeskuksiin, kuten pääkaupunki Kiovaan.

– Jos sota puhkeaa siinä laajuudessa, siviiliväestö tulee kärsimään suunnattomasti. Jos Venäjä päättää hyökätä Ukrainaan, se tulee maksamaan uhrien ja muiden merkittävien vaikutusten muodossa, Yhdysvaltain asevoimien komentaja Mark Milley sanoi ja lisäsi, että Venäjä itsekin joutuisi kärsimään.

Aseita Ukrainaan, tukea Naton liittolaisille

Austin ja Milley korostivat, ettei Yhdysvalloilla ole aikomusta lähettää yhdysvaltalaisia joukkoja puolustamaan Ukrainaa, mutta se tulee jatkossakin tukemaan Ukrainan armeijaa aseilla ja muilla materiaaleilla.

Miehet korostivat, että Yhdysvallat on kuitenkin valmis lähettämään joukkoja vahvistamaan ja suojelemaan sellaisia Naton liittolaisia Itä-Euroopassa, jotka ovat uhattuina, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan.

– Hyökkäys yhtä Nato-liittolaista kohtaan on hyökkäys kaikki kohtaan, Milley sanoi.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut