Demarinuoret hermostuivat Pekingin olympialaisiin matkustavaan ministeri Kurviseen: "Valtioneuvoston on syytä kieltää lähteminen"

Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto moittii tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvista (kesk.) huonosta harkinnasta osallistua Pekingin olympialaisiin.

Perholehdon mielestä valtion edustajan osallistuminen lähettäisi väärän signaalin ja horjuttaisi Suomen ihmisoikeuspolitiikan uskottavuutta.

– Millainen maa Suomi on, jos Riku Riski urheilijana päättää boikotoida Qatarin maajoukkueleiriä, mutta ministeri Kurvinen ei käytä harkintaa Pekingin olympialaisten suhteen? On mahdotonta tuomita vakuuttavasti maan ihmisoikeustilannetta ja olla yhtäältä valmis ihastelemaan kansainvälistä yhteisöä varten rakennettua urheilukulissia, Perhonen toteaa tiedotteessa.

Hän korostaa, että valtioneuvoston jäsenen osallistuminen Pekingin olympialaisiin ei ole pelkkää urheilua, vaan se on myös ulkopolitiikkaa.

– Diplomatiaa on syytä kunnioittaa, mutta ihmisoikeuksia edistetään harvoin hymyllä. Valtioneuvoston on syytä kokoontua pikimmiten ja kieltää paitsi Kurvisen Pekingiin lähteminen, myös vastaavat matkat tulevaisuudessa, Perholehto jyrähtää.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut