Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Sulkumääräyksiä lievennetään ja kumotaan muutamien sairaanhoitopiirien alueilla, pk-seudun koronaryhmä suosittaa rajoituksiin asteittaisia kevennyksiä

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että matalariskisiä tiloja koskevat sulut purettaisiin 1. helmikuuta alkaen.

Tilarajoitusten purku koskisi muun muassa kuntosaleja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja kylpylöitä sekä sisäleikkipuistoja.

Arviossa koordinaatioryhmä hyödynsi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tapahtumien ja kokoontumisten riskinarviota.

Sen sijaan koordinaatioryhmä suosittaa yhä, että esimerkiksi joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan tarkoitetut tilat pysyvät suljettuna aiemman päätöksen mukaisesti.

Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien voimassa olevaa rajoituspäätöstä koronakoordinaatioryhmä suositteli jatkettavan tammikuun jälkeen siten, että sisätilojen istumapaikalliset enintään 50 henkilön tilaisuudet sallittaisiin 1.–15. helmikuuta.

Päätöksen asiassa tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi).

Lisäksi ryhmä suosittaa, että avi jatkaa voimassa olevaa asiakastilarajoituksia koskevaa määräystä tammikuun jälkeen kaksi viikkoa.

Itä-Suomen avi kumoaa sulkupäätöksen

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa tilojen sulkupäätöksen Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemiselle alueilla eivät tällä hetkellä täyty. Päätös näiden rajoitusten kumoamisesta on voimassa välittömästi.

Itä-Suomen avin viime kuussa tekemä päätös kokoontumisrajoituksista on kuitenkin edelleen voimassa koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueella helmikuun 14. päivään saakka.

Sulkumääräystä lievennetään Kanta-Hämeessä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää tiettyjen liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tiloja koskevaa sulkumääräystä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella.

Torstaista alkaen esimerkiksi kuntosalit, uimahallit ja kylpylät voidaan avata.

Sen sijaan suljettuna täytyy edelleen pitää esimerkiksi joukkueurheiluun ja kontaktilajien harrastamiseen käytettävät sisätilat. Tämä päätös on voimassa 9. helmikuuta asti.

Suljetuissa tiloissa voidaan kuitenkin yhä jatkaa vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa sekä lakisääteisten palvelujen, kuten kuntoutuksen, tarjoamista.