Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Venäjän ja Ukrainan edustajien määrä tavata Pariisissa ylihuomenna

Venäjän ja Ukrainan edustajien on määrä tavata Pariisissa keskiviikkona ja keskustella Ranskan ja Saksan edustajien kanssa, kertoi nimettömänä pysytellyt Ranskan presidentin avustaja maanantaina.

Pariisiin on siten kokoontumassa niin sanottuun Normandia-ryhmään kuuluvat maat. Neuvottelujen pyrkimyksenä on lieventää Ukrainan kriisin luomia jännitteitä.

Tapaaminen on osa pyrkimyksistä välttää sota. Ranska näkee siinä "polun liennyttämiseen", johon sisältyisi toimia Ukrainalta ja Venäjältä, avustaja sanoi.

Tapaamissa ovat läsnä yksi Venäjän varapääministereistä, Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin avustaja sekä Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin neuvonantajat.

Macronin avustaja lisäsi, että Ranskan näkemys umpikujan diplomaattisesta ratkaisusta sisältää useita luottamusta lisääviä toimia. Tällaisia ovat muun muassa vankien vaihto ja Itä-Ukrainan separatistien miehittämien tarkastuspisteiden avaaminen.