Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Naistenklinikan hoitajan epäillään varastaneen tuhansia ampulleja erittäin voimakkaita kipulääkkeitä

Helsingissä Naistenklinikan hoitajan epäillään anastaneen huomattavan määrän lääkkeitä työpaikaltaan, poliisi kertoo. Helsingin poliisi on aloittanut tapauksesta esitutkinnan.

Epäilty otettiin kiinni viime viikon tiistaina ja vangittiin lauantaina. 35-vuotiaan naispuolisen epäillyn hallusta ja kotoa löydettiin poliisin mukaan lukuisia ampulleja fentanyyliä ja oxynormia.

Hoitajan epäillään vieneen lääkkeitä säännöllisesti viime heinäkuusta lähtien.

Tämänhetkisen arvion mukaan epäilty on vienyt fentanyyliä ja oxynormia yhteensä tuhansia ampulleja. Molemmat ovat huumausaineeksi luokiteltavia, erittäin voimakkaita kipulääkkeitä.

Poliisi epäilee naista törkeästä huumausainerikoksesta ja varkaudesta. Myös muita rikosnimikkeitä voi tulla, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen STT:lle.

Työskennellyt Husissa useita vuosia

Nikosen mukaan asian jäljille päästiin, kun naistenklinikan asiakas oli kiinnittänyt huomiota epäillyn käytökseen ja kertonut asiasta henkilökunnalle.

Hoitajan toimintaa oli tämän jälkeen seurattu työpaikalla usean päivän ajan. Poliisi kutsuttiin paikalle, kun valvontakamerassa oli näkynyt hoitajan ottaneen itselleen voimakkaita kipulääkkeitä.

Epäillyllä ei ole aikaisempaa rikostaustaa, Nikonen kertoo.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) mukaan epäilty on työskennellyt Husissa useamman vuoden ajan. Hus kertoi viime viikolla hänen toimineen tiettävästi yksin.

Varastetut lääkkeet oli tarkoitettu potilaiden kivunlievitykseen, Hus kertoi.

Tapauksen tutkinta jatkuu muun muassa kuulusteluilla. Lisäksi poliisi käy läpi valvontakameranauhoja.