Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Ainakin 70 kuoli jemeniläiseen vankilaan tehdyssä tuhoisassa ilmaiskussa

Lähi-idässä Jemenissä ainakin 70 ihmistä on kuollut ja lähes 140 haavoittunut vankilaan tehdyssä ilmaiskussa, kertoo Lääkärit ilman rajoja -järjestö.

Isku tapahtui maan pohjoisosassa Saadassa, jossa alueen sairaaloiden on kerrottu täyttyneen uhreista. Iskun tekijää ei ole kerrottu. Isku tehtiin kuitenkin sen jälkeen, kun Saudi-Arabian koalitiota vastaan taistelevat huthikapinalliset väittivät tehneensä ohjusiskun Arabiemiraattien Abu Dhabiin. Iskussa kuoli kolme ihmistä.

Lisäksi kolmen lapsen kerrotaan kuolleen satamakaupunki Hodeidan jalkapallokentälle tehdyssä iskussa. Pelastakaa lapset -järjestön mukaan isku oli Saudi-Arabian johtaman koalition tekemä.

Saudi-Arabian johtaman liittouman tukemat hallituksen joukot ja huthit ovat käyneet veristä sisällissotaa vuodesta 2014. Sota on aiheuttanut myös yhden maailman pahimmista humanitaarisista katastrofeista.

YK:n turvallisuusneuvosto on tuominnut Abu Dhabiin tehdyt iskut, jossa kuoli kaksi intialaista ja yksi pakistanilainen. Neuvoston tämän hetkinen puheenjohtajamaa Norja tuomitsi myös tämänpäiväiset iskut Jemeniin.

– Olemme erittäin huolissamme -- tämä ei ole hyväksyttävää, sanoi neuvoston puheenjohtaja, Norjan YK-suurlähettiläs Mona Juul.