Ylen aluevaalikannatusmittaus: Kokoomus vahvisti kärkipaikkaansa, perussuomalaisten kannatus laski

Kokoomus pitää kärkisijaa Ylen aluevaalikannatusmittauksessa 22,4 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus nousi hieman yli puoli prosenttiyksikköä.

Seuraavana ovat SDP 18 prosentin kannatuksella ja keskusta 17,7 prosentilla. SDP:n kannatus laski lähes prosenttiyksikön, kun keskustan tuki kasvoi aiemmasta mittauksesta 2,4 prosenttiyksikköä.

Neljäntenä olevan perussuomalaisten kannatus putosi 14,3 prosenttiin. Laskua oli yli kolme prosenttiyksikköä. Kärkinelikon järjestys oli sama myös Helsingin Sanomien teettämässä, eilen julkistetussa kyselyssä .

Vasemmistoliiton kannatus pysyi Ylen mittauksessa 8,1 prosentissa. Vihreiden suosio laski 0,2 prosenttiyksikköä 7,4 prosenttiin.

RKP:n kannatus vahvistui yli prosenttiyksikön viiteen prosenttiin. Kristillisdemokraatteja tuki 3,4 prosenttia vastaajista ja Liike Nytiä 1,8 prosenttia.

Haastateltavilta kysyttiin, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos aluevaalit olisivat nyt.

Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus, ja siihen vastasi yli 3 150 ihmistä. Heistä lähes 2 100 vastaajaa kertoi kantansa. Mukana ei ollut helsinkiläisiä, sillä he eivät äänestä näissä vaaleissa.

Tutkimus tehtiin 27.12.–18.1. välisenä aikana. Sen virhemarginaali on 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suomen ensimmäisten aluevaalien vaalipäivä on sunnuntaina 23. tammikuuta. Äänensä antoi ennakkoon hieman yli miljoona ihmistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut