Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Palveluseteleiden ympärillä kipunoi MTV:n aluevaalitentissä

Seitsemän päivän hoitotakuun toteuttaminen ja palveluseteleiden hyödyntäminen jakoivat puoluejohtajia MTV:n aluevaalitentissä tiistai-iltana.

Kokoomuksen Petteri Orpo, kristillisdemokraattien Sari Essayah, RKP:n Anna-Maja Henriksson sekä Liike Nytin Harry Harkimo näkivät palvelusetelit toimivana keinona koronan pidentämien hoitojonojen purkamiseksi. Keskustan Annika Saarikko muistutti, ettei hoitotakuuta voi toteuttaa ilman yksityistä puolta, koska takuu kattaa myös hammashoidon.

Orpo sanoi kokoomuksen haluavan, että palvelusetelit otetaan velvoittavana käyttöön jokaisella hyvinvointialueella.

Vasemmistoliiton Li Andersson oli palveluseteleistä täysin eri mieltä ja piti niitä ratkaisuna, joka hajauttaa julkisen terveyshoidon resursseja ja josta kehkeytyy rahastusautomaatti yksityisille terveysjäteille. Lisäksi niillä voidaan hoitaa vain yksi asia kerrallaan ja jos ihminen tarvitsee muuta apua, joutuu hän uudelleen jonoon, Andersson sanoi.

SDP:n Sanna Marin ja Saarikko torjuivat opposition moitteita hoitotakuun toteuttamisesta. Marinin mukaan tämän hallituskauden aikana on jo parannettu hoitoon pääsyä niin, että seitsemän päivän aikaraja toteutuu jo 60 prosentissa tapauksista, kun osuus hallituksen aloittaessa oli 40 prosenttia.

Perussuomalaisten Riikka Purra arveli, ettei hoitotakuun toteuttaminen ole lääkäripulan johdosta realistista ilman merkittäviä lisäresursseja.