Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pron ja Paltan ilmailualan työriitaa koskeva sovittelu keskeytettiin maanantai-iltana

Ammattiliitto Pron ja Palvelualojen työnantajat Paltan välistä ilmailualan työriitaa koskeva sovittelu keskeytettiin maanantai-iltana. Pron mukaan sovitteluun osallistuneiden tahojen näkemykset ovat niin kaukana toisistaan, että sovittelu keskeytettiin.

Pro aloitti maanantaiaamuna lakon neljässä ilmailualan yrityksessä.

Työriita johtuu Pron pyrkimyksestä saada järjestöön kuuluvalle Ilmailutekniikan ammattiyhdistykselle ITA:lle oikeus solmia oma työehtosopimus. ITA on irtautunut Ilmailualan unionista IAU:sta, jolla on työehtosopimus Paltan kanssa. Pron mukaan sekä Palta että IAU vastustavat ITAn oikeutta solmia oma työehtosopimus.

Pro pitää ikävänä, että työehtosopimuskentässä on toimijoita, jotka eivät kunnioita työtekijöiden järjestäytymis- ja sopimusvapautta.

Paltan mukaan kyseessä on työntekijäjärjestöjen keskinäinen riita, jossa Pro pyrkii mukaan neuvottelupöytään, jossa se ei ole sopimusosapuolena.

Pron mukaan lakko alkoi Helsinki-Vantaan lentokentän neljässä yrityksessä maanantaiaamuna kello 6. Lakossa on noin 400 työntekijää, jotka Pron mukaan työskentelevät seuraavissa yrityksissä: Finnair Technical Services , Ga Telesis , TCR ja Hub Logistics .