Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Alkavalle viikolle säävaroituksia liukkaudesta, myrskytuulesta ja lumisateesta – Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan tuuli voi aiheuttaa sähkökatkoksia ja kaataa puita

Autoilijoiden ja jalankulkijoiden on syytä olla liikkeellä varoen myös alkavalla viikolla. Luvassa on niin liukkautta, myrskytuulia kuin lumisateitakin, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta sunnuntaina.

Maanantaina ajokeli on erittäin huono Lapin pohjoispuoliskolla sekä Ahvenanmaalla.

– Lounaasta saapuu myrsky, jonka tuomat lumisateet heikentävät aamulla ja aamupäivällä liikennesäätä Etelä-Suomessa, kertoi päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on kehottanut varautumaan kovaan myrskytuuleen, jonka on määrä alkaa alueella maanantain vastaisena yönä. Pelastuslaitoksen mukaan tuuli voi yltyä puuskissa jopa 25 metriin sekunnissa.

– Sääolosuhteet voivat aiheuttaa sähkökatkoksia ja puiden kaatumisia, pelastuslaitos varoitti Twitterissä .

Liukasta etelässä ja lännessä

Jalankulkijoita varoitettiin myös liukkaudesta maanantaina Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Tiistaina sää pakastuu ennusteen mukaan väliaikaisesti ja ajokelikin pysyy kelvollisena pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

– Seuraava matalapaine saapuu maahan keskiviikon vastaisena yönä. Lunta saadaan silloin etenkin Pohjois-Suomessa, vähäisempiä määriä etelämpänä, Ilmatieteen laitoksen Sinisalo jatkoi.

Keskiviikkona on voimassa ajokelin tai jalankulkusään varoituksia koko maassa paitsi pohjoisimmassa Lapissa.

Varoituksia myös merelle

Torstaina sää äityy myrskyksi asti. Ajokelistä näyttäisi tulevan huono koko Suomessa paitsi Pohjois-Lapissa, mutta jalan liikkeellä oleville ei ole annettu varoituksia.

– Torstaille on luvassa kunnon lumisateita ja kovaa tuulta. Sen päivän ennuste on kuitenkin vielä jonkin verran epävarma, Sinisalo kertoi.

Viikon myrskypäivinä maanantaina ja torstaina on voimassa säävaroituksia myös kaikille tai liki kaikille Suomen merialueille.

Ensi viikonlopun lähestyessä sää näyttäisi muuttuvan maassa kylmemmäksi, mikä saattaa parantaa ajokeliä.

Meteorologi arvioi, että Suomen pohjoisosissa alkavan viikon lämpötilat ovat jonkin verran ajankohdan keskiarvon yläpuolella.