Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kazakstanin levottomuuksissa on kuollut ainakin 225 ihmistä, uhrimäästä on aiemmin kerrottu pienempiä arvioita

Kazakstanissa nestekaasun hinnankorotuksista alkunsa saaneissa levottomuuksissa sai surmansa ainakin 225 ihmistä, kertovat maan syyttäjäviranomaiset.

Syyttäjäviraston edustajan Serik Shalabajevin mukaan kuolleista 19 oli turvallisuushenkilöstöä.

– Osa oli aseistettuja bandiitteja, jotka osallistuivat terrorihyökkäyksiin. Valitettavasti myös siviilejä on kuollut terroritekojen vuoksi, Shalabajev sanoi.

Kazakstanin viime viikon levottomuuksien uhrimäärästä on tähän saakka esitetty huomattavasti alhaisempia arvioita. Viime viikolla virallisella Telegram-kanavalla kerrottiin 164 uhrista, mutta viesti poistettiin nopeasti.

Terveysministeriön edustajan Asel Artakshinovan mukaan yli 2 600 ihmistä on tarvinnut sairaalahoitoa saamiensa vammojen vuoksi. Kymmenien tila on edelleen vakava.

Venäjän johtama IVY-maiden kollektiivinen turvallisuusjärjestö CSTO lähetti Kazakstanin presidentin Kassym-Jomart Tokajevin pyynnöstä Kazakstaniin yli 2  000 sotilasta, kun maassa alkaneet mielenosoitukset olivat yltyneet levottomuuksiksi.

Sotilaat aloittivat vetäytymisen maasta torstaina. Vetäytymisen on määrä kestää noin kymmenen päivää.

Aikaisemmin on kerrottu, että lähes 10 000 mielenosoittajaa otettiin kiinni.