Video varusmiesten karanteenikonteista: "Eihän nää mitään hotelli Hiltoneita ole", – kasarmeilla on todettu kahdessa viikossa enemmän tartuntoja kuin koko viime vuonna

Varuskunnissa käytetään ahkerasti maskeja. Ilmasotakoulussa uusia tartuntoja on todettu vuoden alusta maltillisesti, yhteensä 19. Timo Mustalampi
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Varusmiehillä on todettu tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana enemmän koronatartuntoja kuin koko viime vuonna.

Perjantaihin mennessä tartuntoja oli kirjattu jo 1 430. Luku kasvoi yksistään keskiviikkona ja torstaina yhteensä 437:llä. Viime vuonna varusmiehillä todettiin yhteensä 1 353 koronatartuntaa. Vuonna 2020 tartuntoja oli 98.

Tämän vuoden tammikuussa eniten tartuntoja on todettu Karjalan ja Porin prikaateissa, kummassakin 211. Yli sata tartuntaa on todettu Jääkäriprikaatissa, Panssariprikaatissa, Rannikkoprikaatissa, Kaartin jääkärirykmentissä, Kainuun prikaatissa sekä Uudenmaan prikaatissa.

Puolustusvoimien henkilökunnalla on todettu vuoden alusta yhteensä 222 tartuntaa. Viime vuonna henkilökunnalla oli yhteensä 368 koronavirustartuntaa ja toissavuonna 82.

Esimerkiksi Porin prikaatissa oireelliset, altistuneet ja tartunnan saaneet varusmiehet siirretään lepo-osastoihin erilleen terveistä varusmiehistä. Lepo-osastoissa varusmiehet ovat tilanteesta riippuen esimerkiksi koronatestin tulokseen tai karanteeniomaisten olojen päättymiseen asti.

- Eihän nää mitään hotelli Hiltoneita ole, mutta onhan tämä paljon parempi kuin nukkua ulkona teltassa, kersantti Santeri Virtanen kertoo lepo-osastoista videolla, jonka voit katsoa alta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut