KSML: Presidentti Mauno Koiviston muistomerkin hinnaksi miljoona euroa

Presidentti Mauno Koiviston muistomerkin hinta on yhteensä miljoona euroa, kertoo Keskisuomalainen . Summa ilmenee sopimuksesta, jonka Valtioneuvoston kanslia luovutti lehdelle torstaina.

Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo ilman arvonlisäveroa on tarkalleen 1 035 000 euroa.

Sopimus kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen kanssa tehtiin joulukuussa 2021.

Kustannusarvio kattaa teoksen suunnittelu-, materiaali-, kuljetus- ja asennuskustannukset sekä materiaalin käsittelyn ja teknisten työvaiheiden kustannukset. Veistoksen kasauksen, hitsauksen sekä asennuksen kuluerä on 150 000 euroa. Haponkestävän teräksen hinta on 140 000 euroa.

Muita suuria kulueriä ovat levyjen kiillotus, laserleikkauspintojen käsikiillotus, taivutusjälkien ja naarmujen uudelleen kiillotus ja suojateippaus, KSML kertoo. Taiteilijapalkkion osuus kustannuksista on 330 000 euroa. Summa kattaa muun muassa taiteilijan matka-, päiväraha- ja hallintokulut.

Muistomerkin on määrä valmistua marraskuussa 2023, jolloin presidentti Koiviston syntymästä on kulunut 100 vuotta. Presidentti Koivisto kuoli toukokuussa 2017. Hän toimi presidenttinä vuosina 1982–1994.

- - - - - -

Uutista on korjattu klo 16.46. Veistoksen kasauksen, hitsauksen sekä asennuksen kuluerä on 150 000 euroa, ei 15 000 euroa, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut