Paperiliitto vaatii UPM:n turvaamistoimihakemuksen hylkäämistä – liiton mukaan työtaistelu ei ole aiheuttanut mitään välitöntä vaaraa

Paperiliitto vaatii metsäyhtiö UPM:n oikeudelle jättämän turvaamistoimihakemuksen hylkäämistä perusteettomana. Paperiliitto jätti vastauksensa Helsingin käräjäoikeudelle eilen keskiviikkona.

Turvaamistoimihakemuksessaan UPM vaati, että käräjäoikeus määräisi Paperiliiton asettamaan UPM:n tehtaita koskevassa lakossaan lakkorajat, joilla yhteiskunnan kannalta kriittisen tärkeät toiminnot rajataan lakon ulkopuolelle.

Hakemus koski UPM:n ja sen tytäryhtiöiden voimalaitoksia ja vedenkäsittelyä Jämsänkoskella, Lappeenrannassa, Kouvolassa, Raumalla ja Valkeakoskella sekä vedenkäsittelyä Pietarsaaressa.

Paperiliiton mukaan työtaistelusta ei ole aiheutunut minkäänlaista välitöntä vaaraa ihmisten hengelle ja terveydelle. Liiton mukaan UPM ei ole pystynyt osoittamaan, että työtaistelu olisi oikeuden tai hyvän tavan vastainen taikka kohtuuton.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut