Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yön uutiskooste | Pohjois-Korea näyttää tehneen jälleen ohjuskokeen, korkeimmasta oikeudesta tulossa ratkaisu toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoon kunnianloukkaussyytteestä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Korkeimmasta oikeudesta tulossa ratkaisu toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoon kunnianloukkaussyytteestä - käräjäoikeus ja hovioikeus katsoivat syylliseksi

Korkein oikeus (KKO) antaa tänään ratkaisunsa toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoon kunnianloukkaussyytteestä.

Aiemmin käräjäoikeus ja hovioikeus ovat tuominneet Vehkoon sakkoihin Oulun ex-kaupunginvaltuutetun Junes Lokan kunnian loukkaamisesta. Vehkoo luonnehti rajatulle joukolle julkaistussa Facebook-päivityksessä Lokkaa muun muassa rasistiksi ja natsiksi.

Vehkoon KKO-valituksessa sanotaan, että kirjoitus kohdistui Lokan menettelyyn politiikassa ja julkisessa toiminnassa ja että poliitikkona ja julkisena toimijana Lokan tulee sietää voimakastakin arvostelua. Lokka ja syyttäjä vaativat, että KKO:n tulisi hylätä Vehkoon valitus.

Nokian Renkaiden pörssirikossyytteiden käsittely alkaa käräjillä

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään Nokian Renkaisiin liittyvien pörssirikossyytteiden käsittely. Syytteet koskevat törkeää sisäpiirintiedon väärinkäyttöä ja tiedottamisrikosta.

Syytteitä on nostettu kymmentä ihmistä ja Nokian Renkaita vastaan. Ne liittyvät vuoden 2016 paljastukseen siitä, että Nokian Renkaat oli toimittanut lehtien rengastesteihin erikseen valmistettuja renkaita.

Tuolloin Helsingin Sanomat uutisoi, että yhtiön johto oli myynyt optioitaan ennen testivilpin paljastumista ja sitä seurannutta osakekurssin laskua.

Nokian Renkaat kertoi toissa vuonna, että kaikki syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

YK kritisoi Kazakstania, osa viime viikon levottomuuksiin vastanneista sotilaista oli sonnustautunut YK:n sinisiin kypäriin

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvia, joissa useiden Kazakstanin hallinnon sotilaiden on nähty sonnustautuneen viime viikon levottomuuksien aikana maastopukuun ja sinisiin kypäriin, joissa on YK:n merkit.

Keski-Aasiassa sijaitseva Kazakstan julkaisi aiheesta lausunnon, jota uutistoimisto AFP kuvailee kiusalliseksi. Lausunnon mukaan kypärät olivat ainoat YK:n varusteet, joita sotilaat käyttivät.

YK kritisoi maata tapauksesta maanantaina ja järjestön edustaja painotti, ettei YK:n varusteita tulisi käyttää kuin virallisiin YK:n tehtäviin.

Kazakstanissa kuoli viime viikon levottomuuksissa ainakin reilusti toistasataa ihmistä ja tuhansia mielenosoittajia otettiin kiinni. (Lähde: AFP)

Pohjois-Korea näyttää tehneen jälleen ohjuskokeen - laukaisi etelänaapurinsa mukaan tunnistamattoman esineen merta kohti

Pohjois-Korea on laukaissut tunnistamattoman esineen kohti Japanin merta, kertoo Etelä-Korean asevoimat uutistoimisto Yonhapin mukaan.

Laukaisusta raportoi myös Japanin rannikkovartiosto, jonka mukaan Pohjois-Korea laukaisi ballistista ohjusta muistuttavan kappaleen.

Yonhapin mukaan Etelä-Korean asevoimat ilmoitti laukaisusta toimittajille tekstiviestillä, mutta eivät antaneet tapahtuneesta tarkempia tietoja.

Viime viikolla Pohjois-Korea kertoi testanneensa ääntä nopeampaa ohjusta, ja muun muassa Yhdysvallat ja Japani kehottivat maata lopettamaan epävakauttavan toiminnan alueella. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltain Guantanamo Bayn vankileiriin tuotiin ensimmäiset vangit 20 vuotta sitten

Tänään on kulunut tasan 20 vuotta siitä, kun Yhdysvaltain Guantanamo Bayn vankileirille tuotiin ensimmäiset vangit Afganistanista ja Pakistanista.

Kahden vuosikymmenen aikana vankileirillä on pidetty kaikkiaan yli 700:aa vankia. Edelleen Guantanamo Bayssa on 39 vankia.

Vankileiri perustettiin vastauksena vuoden 2001 syyskuun terrori-iskuille ja myöhemmille sotilasoperaatioille Afganistanissa.

Useat leiriltä vapautuneet ovat raportoineet leirillä tapahtuneesta väkivallasta ja kidutuksesta. Muun muassa YK ja EU ovat esittäneet leirin sulkemista.

Yhdysvallat on vuokrannut Kuuban saarella olevaa Guantanamo Bayta vuodesta 1903. Siellä on Yhdysvaltain laivastotukikohta.

Meksikon presidentti on saanut toistamiseen koronatartunnan

Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador kertoo saaneensa koronavirustartunnan. Tartunta on presidentin toinen. Hän kertoo oireidensa olevan lieviä ja eristäytyvänsä jatkaen tehtäviään virtuaalisesti.

Tunteja ennen ilmoitustaan hän oli puhunut päivittäisessä lehdistötilaisuudessaan käheällä äänellä. Hän sanoi, että aikoo tehdä koronatestin, mutta uskoo kyseessä olevan tavallinen influenssa.

68-vuotias Lopez Obrador on rokotettu koronavirusta vastaan. (Lähde: AFP)