Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Pakistanissa lumimyrskyn aiheuttaman liikenneruuhkan uhriluku on noussut

Pakistanissa pelastustyöntekijät ovat sunnuntaina raivanneet auki teitä lumimyrskyn saartamaan Murreen vuoristokaupunkiin, jossa tuhannet matkailijat ovat loukussa.

Paikallisten viranomaisten mukaan ainakin 22 ihmistä kuoli lumeen jääneissä ajoneuvoissa perjantain ja lauantain välisenä yönä joko kylmään tai autojen pakokaasuista saamaansa häkämyrkytykseen. Uhrien joukossa oli kymmenen lasta.

Lähes 100 000 tuhansilla ajoneuvoilla liikkunutta vierailijaa oli tungeksinut kaupunkiin nähdäkseen epätavallisen runsaan lumisateen, mikä aiheutti valtavan liikenneruuhkan jo ennen lumimyrskyä.

Viranomaiset olivat antaneet alueelle liikennevaroituksen huonojen sääolosuhteiden takia, mutta se ei riittänyt pitämään ihmisiä poissa. Perjantaista alkaen lumimyrsky kaatoi puita ja tukki kapeita teitä, jotka johtavat kaupunkiin ja sieltä ulos.

Sisäministeri Sheikh Rashid kertoi lauantaina armeijan osallistuvan teiden raivaamiseen ja pelastustöihin.

– Ensimmäinen prioriteettimme on ihmisten pelastaminen, sitten hätäapu, Punjabin maakunnan hallituksen tiedottaja Hasaan Khawar kertoi sunnuntaina.