Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Taleban kehottaa maailmanlaajuista yhteisöä auttamaan afganistanilaisia

Talebanin varapääministeri kehotti perjantaina maailmanlaajuista yhteisöä tarjoamaan apua afganistanilaisille ilman mitään "poliittisia ennakkoluuloja".

– Monilla alueilla ihmisillä ei nyt ole ruokaa, majoitustiloja, lämpimiä vaatteita tai rahaa, sanoi varapääministeri Abdul Ghani Baradar videoviestissään, joka julkaistiin valtiollisessa mediassa.

Viime päivinä lumi on peittänyt suuren osan Afganistanin keski- ja pohjoisosista, kun taas tulvat vaivaavat paikka paikoin maan eteläosassa.

Baradarin mukaan sääolot ovat pahentaneet afganistanilaisten ahdinkoa. Ministeri lisäsi Talebanin valmistautuvan auttamaan kansainvälisen avun jakelussa eri puolille maata.

Talebanin noustua Afganistanissa valtaan elokuun puolivälissä kansainvälinen yhteisö jäädytti miljardien arvosta avustuksia ja varoja.

Avustusjärjestöt ovat varoittaneet, että Afganistanin 38 miljoonasta ihmisestä useamman kuin joka toisen otaksutaan kärsivän nälästä tänä talvena, samalla kun inflaatio ja työttömyys kasvavat.

Yksikään valtio ei ole vielä tunnustanut virallisesti Talebanin hallintoa. Diplomaateilla onkin vaativa tehtävä avun kanavoimisessa ilman, että samalla tuetaan kovan linjan islamisteja.