Teetkö kauppaa netissä? Nyt tarkkana huijareiden varalta – poliisi varoittaa tutusta mutta toimivasta huijaustavasta

Itä-Suomen poliisilaitokselle on tehty vuoden vaihteen molemmin puolin rikosilmoituksia huijausyrityksistä.

Rikosilmoitusten tekijät ovat jättäneet internetin myyntialustoille ilmoituksia ja saaneet sitten yhteydenottoja ostajana esiintyneiltä henkilöiltä. Viesteissä myyjälle on annettu linkki, jossa pyydetään syöttämään maksukortin yhteystiedot.

Poliisin mukaan huijaustapa ei sinänsä ole uusi, mutta kyseiseen huijausmenetelmään liittyviä tekoja on ilmoitettu poliisille vuodenvaihteessa normaalia tiheämpään.

Huijaukseen on liittynyt esimerkiksi se, että ostajaksi esiintyvä henkilö tarjoaa kuriiripalveluja, joiden käyttöönottaminen vaatii korttitietojen syöttämisen.

Yksittäisissä tapauksissa vahingot ovat voineet olla jopa 1 000 euron luokkaa, mutta yleisimmin kyseessä on ollut muutaman kympin tai satasen huijaus.

Poliisi korostaa, että kaupankäynnin yhteydessä kannattaa olla tarkkana, mitä tietoja toiselle osapuolelle luovuttaa. Mikäli yhteydenpidon aikana tulee epävarma olo, kannattaa kaupankäynti toisen osapuolen kanssa keskeyttää. Poliisista muistutetaan, ettei omia korttitietoja ja verkkopankkitunnuksia tule missään nimessä luovuttaa toiselle osapuolelle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut