Biden ja Putin pitävät illalla puhelinkokouksen

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin pitävät tänään Suomen aikaa kello 22.30 puhelinkokouksen. Valkoinen talo kertoi, että aloite puhelinkokoukseen tuli Putinilta.

Valkoisen talon ilmoituksen mukaan puhelinkokouksessa on tarkoitus keskustella useista asioista, muun muassa diplomaattisista suhteista. Viime aikoina Venäjän ja Yhdysvaltojen välit ovat olleet jännittyneet Ukrainan tilanteen vuoksi.

Venäjä on keskittänyt Ukrainan rajan läheisyyteen 100 000 sotilasta, mikä on nostanut esiin pelkoja Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että Yhdysvallat ja Venäjä järjestävät neuvottelun Sveitsin Genevessä 10. tammikuuta. Kokouksen pääaihe on kuitenkin ydinasesopimukset. Lisäksi Venäjä ja Nato tapaavat 12. tammikuuta ja päivää myöhemmin Venäjän ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin edustajien on määrä tavata.

Venäjä valtasi vuonna 2014 Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan ja samana vuonna syttyi Itä-Ukrainassa sota, jossa osapuolina ovat Ukraina ja Venäjän tukemat kapinallisjoukot.

Venäjä on vaatinut Yhdysvalloilta turvatakuita ja edellyttänyt, ettei sotilasliitto Nato laajene enää itään, esimerkiksi Ukrainaan ja Georgiaan. Yhdysvallat ja Nato eivät ole Venäjän vaatimuksiin suostuneet.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut