Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Joulupäivänä on luvassa pakkasta kautta maan, Varsinais-Suomessa erittäin huono ajokeli

Ajokeli on Varsinais-Suomessa erittäin huono, varoittaa Fintrafficin tieliikennekeskus. Näkyvyyttä tien päällä heikentää sekä lumisade että pöllyävä lumi.

Lounais-Suomen poliisi kertoo Twitterissä , että paikoin hyvinkin sankka lumisade on tehnyt ajo-olosuhteista erittäin vaikeat. Poliisi kehottaa pysyttelemään kotona ja antamaan aurauskalustolle ja joulupäivänä töihin lähtevälle miehistölle tilaa ja aikaa.

Ilmatieteen laitos varoittaa mahdollisesti vaarallisesta ajokelistä myös Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla. Lisäksi Ilmatieteen laitos on antanut pakkasvaroituksen Pohjois-Karjalaan.

Sää on tänään pääosin poutainen ja kylmä suuressa osassa maata, Ilmatieteen laitos kertoo. Kaikkialla Suomessa on pakkasta ja kohtalainen tuuli lisää pakkasen purevuutta.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Hannu Vallan mukaan pilvisyys on vaihtelevaa. Aurinko voi kuultaa pakkaspilven läpi ja esimerkiksi Pohjois-Karjalassa pilvipeite rakoilee.

Sää jatkuu kylmänä ainakin ensi viikon puolivälin paikkeille

Vallan mukaan lumipeite säilynee koko Suomessa ainakin joulun ja ehkä välipäivienkin ajan.

– On osviittaa siitä, että sää jatkuisi kylmänä tammikuun puolelle, Valta kertoi STT:lle perjantai-iltana.

Ensi viikon puolivälin kohdalla ennusteiden tarkkuus kuitenkin heikkenee. Joissain ennusteissa Etelä-Suomen sää lauhtuisi vuodenvaihteessa jopa viiteen lämpöasteeseen, mutta ennusteissa on vielä epävarmuutta.