Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Yön uutiskooste | Pakkanen kiristyy jouluaattona, joulurauha julistetaan Turussa ilman yleisöä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Joulurauha julistetaan Turussa jälleen ilman yleisöä

Jouluaaton perinteisiin kuuluva joulurauhan julistus Turussa järjestetään jo toista kertaa peräkkäin ilman, että yleisö pääsee paikalle seuraamaan tapahtumaa.

Koronarajoitusten vuoksi yleisöllä ei tänäkään vuonna ole pääsyä Vanhalle Suurtorille, sillä alue aidataan, eikä julistus kuulu kovaäänisistä. Joulurauhan julistusta Vanhalla Suurtorilla on tavallisesti seurannut vuosittain yli 10 000 ihmistä.

Tänään kello 12 luettava julistus kuitenkin televisioidaan ja radioidaan sekä lähetetään netissä. Ylen lähetys alkaa kello 11.55.

Joulurauhaperinne on poikkeuksellisen vahva, sillä julistusta on luettu lähes katkeamattomasti 1300-luvulta saakka.

Jouluaattoa vietetään kiristyvässä pakkasessa

Jouluaattona on syytä varautua kiristyvään pakkaseen. Viimeistään iltapäivällä koko maassa ollaan ainakin 10 pakkasasteessa, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta torstaina. Kylmintä on Kainuussa, jossa pakkanen laskee 15–20 asteeseen.

Pohjoisen puoleinen tuuli on paikoin puuskaista, varsinkin länsirannikolla ja pohjoisessa. Idässä tuuli on heikkoa, mutta myös pakkaslukemat ovat kireimmät. Tuuli lisää pakkasen purevuutta.

Yöllä maan eteläosan yli on kulkenut lumisadealue, minkä vuoksi ajokeli on monin paikoin huono, Ilmatieteen laitos kertoo. Lunta on satanut yleisesti muutamia senttejä.

Fintrafficin tieliikennekeskus arvioi, että aattona liikenne hiljenee puoleen päivään mennessä.

Sisarusten väliset temperamenttierot ovat yleisiä

Sisarusten väliset temperamenttierot saattavat johtaa lasten eriarvoiseen kohteluun, jos aikuiset eivät työstä omia lapsiin liittyviä tunteitaan. Vanhemman omalla temperamentilla on merkitystä siinä, miten ja millaiseksi hän kokee lapsensa temperamentin, Väestöliitosta kerrotaan.

Samassa perheessä voi olla temperamentiltaan hyvinkin erilaisia lapsia. Yhdessä lapsessa voi olla piirteitä, jotka tuntuvat aikuisesta ärsyttäviltä, toisessa lapsessa taas piirteitä, joita aikuinen arvostaa.

Jokaisella lapsella on oikeus tuntea olevansa riittävä ja oikeanlainen omana itsenään, Väestöliiton asiantuntija painottaa.

BBC: Kuningatar Elisabetin joulupuheen odotetaan olevan henkilökohtainen - kuningattaren puoliso prinssi Philip kuoli huhtikuussa

Britannian kuningatar Elisabetin vuotuisen joulupuheen odotetaan olevan tänä vuonna erittäin henkilökohtainen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Joulu on ensimmäinen kuningattaren puolison prinssi Philipin kuoleman jälkeen. Philip kuoli huhtikuussa 99-vuotiaana.

Pari ehti olla aviossa 73 vuoden ajan. Viime viikolla kuvatussa videopuheessa Elisabetin, 95, pöydällä on kehystetty valokuva, joka on otettu parin timanttihääpäivänä vuonna 2007.

Punaiseen pukeutuneella kuningattarella on rinnassaan koru, joka esiintyy myös kuvassa. Rintakoru on sama, jota Elisabet käytti parin häämatkalla vuonna 1947.

Puhe on määrä esittää joulupäivänä.

Yhdysvalloissa mustan miehen huhtikuussa ampunut ex-poliisi todettiin syylliseksi tappoon - ampui miehen sotkettuaan keskenään aseensa ja etälamauttimen

Yhdysvalloissa Minneapolisin lähellä viime huhtikuussa mustan miehen ampunut entinen poliisi on todettu syylliseksi Daunte Wrightin surmaamisesta. Ex-poliisi todettiin syylliseksi Suomessa jotakuinkin tappoa vastaavien kahden syytteen osalta.

20-vuotias Wright kuoli, kun poliisi ampui häntä pidätystilanteessa huhtikuussa. Wrightin ampuneen poliisinaisen mukaan tapahtunut oli vahinko. Hän kertoi sotkeneensa keskenään aseensa ja etälamauttimen.

Nainen voi saada syytteistä jopa 15 vuoden ja 10 vuoden vankeustuomiot. Tuomio on määrä lukea helmikuussa. (Lähde: AFP)

Jo neljäs nainen syyttää Sinkkuelämää-tähti Chris Nothia seksuaalisesta ahdistelusta

Yhdysvalloissa jo neljäs nainen on esittänyt seksuaaliseen ahdisteluun liittyviä syytöksiä Sinkkuelämää-tähti Chris Nothia vastaan. Syytöksiä esittänyt laulaja ja säveltäjä kertoo Nothin kourineen häntä sekä pakottaneen naisen koskemaan näyttelijää vuonna 2002.

Lisäksi nainen kertoo Nothin uhanneen pilata naisen uran, jos tämä puhuisi väitetystä ahdistelusta.

Viime viikolla Hollywood Reporter -lehti kirjoitti kahdesta Nothia raiskauksesta syyttäneestä naisesta, ja päivää myöhemmin kolmas nainen kertoi kokemastaan ahdistelusta Daily Beast -sivustolle.

Noth on kiistänyt aiemmin mediassa esitetyt syytökset. (Lähde: AFP)