Ylen urheilupäällikkö vastaa kritiikkiin verorahojen käytöstä NHL-peleihin: "Sopimus on vastuullinen ja erittäin kustannustehokas"

Ylen hankkimat oikeudet NHL-peleistä ovat herättäneet heti uutisen paukahdettua ilmoille hämmästelyä ja kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Yleisradio kertoi tiistaina tehneensä sopimuksen NENT Groupin kanssa jääkiekon NHL:n pelien näyttämisestä tällä ja ensi kaudella TV2:ssa ja Yle Areenassa tammikuusta alkaen. Oikeudet kattavat kaudessa 25 ottelua ja Stanley Cupin finaalit.

Yle alkaa näyttää NHL-pelejä jo tällä kaudella

Hankintaa on tituleerattu esimerkiksi verorahojen väärinkäytöksi. Muun muassa kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajulan mukaan hankinta on "holtitonta yhteisten rahojen tuhlaamista" eikä sitä tule missään nimessä hyväksyä.

- En pidä tätä järkevänä verovarojen käyttönä, tviittasi puolestaan Helsingin kaupungin pääekonomisti Mikko Kiesiläinen.

Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen vastasi heränneeseen keskusteluun Twitterissä ja puolsi hankintaa kertoen sen olevan vastuullinen.

–  Yle ei tuhlaa veronmaksajien rahaa, ei varsinkaan "holtittomasti". Kyseinen sopimus on vastuullinen ja erittäin kustannustehokas, Palonen tviittasi.

Hänen mukaansa hankinta on linjassa Ylen muidenkin kaupallisen median kanssa solmittujen kumppannuksien kanssa.

– Yleltä vaaditaan (ihan eduskunnasta saakka) kumppanuuksia kaupallisen median kanssa. Olemme tehneet niitä nyt laajasti: olympialaiset (Discovery), jalkapallon arvokisat (MTV), hiihtolajit (NENT). Ja tämä.

–  Julkisen palvelun medialla ja kaupallisilla on omat tehtävänsä. Emme osta kokonaisia sarjoja, vaan annamme jokaiselle suomalaiselle mahdollisuuden nauttia urheilusta. Vapaan näkyvyyden arvon ymmärtää yleensä myös oikeuksien myyjä. Kaikki hyötyvät, Palonen avasi.

Sosiaalisessa mediassa on lisäksi ihmetelty, miksi kansallisen pääsarjan pelit eivät näy Ylellä, mutta NHL taas sopisi ohjelmistoon. Palosen mielestä tuorein hankinta ei ole ristiriidassa tämän asian kanssa.

– Jääkiekossa kotimaiset oikeudet (mm. Leijonat) ovat nyt muilla, ja tutkimusten mukaan nimenomaan suomalaisnäkökulmasta NHL on tällä hetkellä poikkeuksellisen kiinnostava ja relevantti laajalle joukolle suomalaisia lompakon koosta riippumatta.

Palonen korostaa Twitterissä, että valtaosa on pitänyt hankintaa hyvänä asiana ja se on saanut paljon positiivista palautetta.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut