Ministeri Kiuru: "Kaikki hätäjarrun kriteerit täyttyvät tällä hetkellä selvästi", konsertit ja urheilutapahtumat onnistuvat tietyin ehdoin – katso tallenne

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi aamun koronatiedotustilaisuudessa, että tarvittavat koronarajoitustoimenpiteet käynnistävät käytännössä hätäjarrumekanismin. Periaatepäätös tehdään tänään valtioneuvoston istunnossa.

Kaikki hätäjarrun kriteerit täyttyvät tällä hetkellä hänen mukaansa selvästi.

– Eilen kerrotut ravintoloiden rajoitukset ovat voimassa 20. tammikuuta asti eli noin kolme viikkoa. Ravintoloilla on oikeus edellyttää koronapassin käyttöä myös koko aukioloajan koko Suomessa, Kiuru kertoi.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) sanoi, että matalan riskin urheilu- ja kulttuuritoimintaa on yhä mahdollista järjestää.

– Näitä ovat esimerkiksi elokuvat, teatteriesitykset, konsertit ja urheiluottelut, joissa on numeroidut istumapaikat, Kurvinen listasi.

Hän kertoi, että hallituksen linjauksen mukaan esimerkiksi kirjastot, näyttelyt ja museot voisivat edelleen olla auki. Joulukirkkoon voi mennä ja kirkon toimituksia järjestää.

Hallitus on neuvotellut eilen tiistaina koronatilanteesta ja linjannut uusista rajoituksista ja muista tarvittavista toimenpiteistä. Hallituksen tiedotustilaisuus pidetään tänään kello 9 Valtioneuvoston linnassa.

Tilaisuuteen osallistuvat sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.), opetusministeri Li Andersson (vas.), tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.). Mukana tilaisuudessa on myös vastuuministeriöiden asiantuntijoita.

Voit seurata tiedotustilaisuutta tässä jutussa olevasta videoupotteesta, tai tästä linkistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut