Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Valamiehistö pohtii Epsteinin kumppanin Ghislaine Maxwellin syyllisyyttä Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa valamiehistö jatkoi tiistaina edesmenneen seksuaalirikollisen Jeffrey Epsteinin rikoskumppaniksi epäillyn Ghislaine Maxwellin syyllisyyden pohtimista.

Valamiehistö keskusteli asiasta jo maanantaina tunnin verran. Tiistaina ei ollut tiedossa, kuinka kauan kestää, ennen kuin valamiehistö saa päätöksen aikaan.

Valamiesten pitää olla yksimielisiä jokaisesta syytekohdasta. Jos sopuun ei päästä, tuomari voi määrätä oikeudenkäynnin rauenneeksi.

Oikeudenkäynti on kestänyt kolme viikkoa.

Maxwellia syytetään muun muassa osallisuudesta alaikäisten tyttöjen houkutteluun ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 1994–1997.

Jos 59-vuotias Maxwell todettaisiin syylliseksi kaikkien kuuden syytteen osalta, voi hän joutua vankilaan loppuelämäkseen, sillä yhteenlaskettu tuomio voi olla 80 vuoden mittainen.

Loppupuheenvuoronsa aikana syyttäjät kuvailivat Maxwellia hienostuneeksi saalistajaksi, joka tiesi tarkalleen mitä teki.

Maxwellin puolustusasianajajat väittivät vuorostaan, ettei tuomitsemiseen ole riittäviä todisteita ja pyrkivät kyseenalaistamaan Maxwellia vastaan todistaneiden motiivit.

Maxwell oli Epsteinin operaation avain

Britannialainen seurapiirijulkkis Maxwell tunnetaan muun muassa mediakeisari Robert Maxwellin tyttärenä sekä Epsteinin entisenä naisystävänä.

Epstein kuoli vankisellissään New Yorkissa vuonna 2019, kun hän odotti oikeudenkäynnin alkamista. 66-vuotiaan Epsteinin kuolemaa pidetään itsemurhana.

Syyttäjä Alison Moen mukaan Maxwell oli avainasemassa Epsteinin operaatiossa, jossa nuoria tyttöjä houkuteltiin antamaan liikemiehelle hierontoja. Näiden hierontojen yhteydessä Epsteinin kerrotaan käyttäneen tyttöjä seksuaalisesti hyväkseen.

Syyttäjän haltuunsa saamien tiliotteiden mukaan Maxwellin sai Epsteiniltä 30 miljoonaa dollaria vuosina 1999 – 2007.