Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kreikassa koronarajoituksia noudattaneen rehtorin "pidättäneet" rokotteiden vastustajat jäivätkin itse poliisin huostaan

Kreikassa ryhmä rokotteiden vastustajia hyökkäsi perjantaina paikalliseen kouluun ja pahoinpiteli koulun rehtoria, koska koulussa oli noudatettu koronarajoituksia. Rehtorin kimppuun hyökänneet voivat saada toimiensa vuoksi muun muassa sieppaussyytteet.

Hyökkääjät kuuluvat ryhmään, joka kutsuu itseään Perustuslain puolustajiksi. Viranomaisten mukaan ryhmä tunkeutui Pieriassa Keski-Makedonian alueella sijaitsevaan kouluun ja laittoi rehtorin käsirautoihin.

Tämän jälkeen he raahasivat samaisen rehtorin paikalliselle poliisiasemalle, missä he väittivät pidättäneensä hänen.

Heidän päästessään poliisiasemalle koko ryhmä joutui kuitenkin itse kiinni otetuksi. Rehtorin kimppuun hyökänneiden joukossa oli yhdeksän miestä ja kaksi naista.

Sieppaussyytösten lisäksi he voivat saada syytteet myös muun muassa virkamieheen kohdistetusta väkivallasta ja tartuntataudin estämiseen tarkoitettujen rajoitusten rikkomisesta.

Osalla hyökkääjistä oli lapsia samaisessa koulussa

Kreikan pelastusministeri Takis Theodorikakos tuomitsi hyökkäyksen.

– Tuollainen käytös on provosoivaa, sitä ei voida hyväksyä ja poliisin ei pitäisi antaa tämän toistua, ministeri sanoi perjantaisessa lausunnossaan.

Hyökkääjistä kolmella oli lapsia kyseisessä koulussa, kertoo kansalaisten turvallisuudesta vastaavan ministeriön edustaja.

Oppositiopuolueet tuomitsivat niin ikään tapauksen.

Kreikan hallitus on ottanut käyttöön lain, jolla pyritään puuttumaan siihen, että yhä useammat vanhemmat eivät suostu lähettämään lapsiaan kouluun, koska he vastustavat maskinkäyttöä ja koronatestauksia.

Kreikassa oppivelvollisuus kattaa ensimmäiset yhdeksän luokkaa. Ne vanhemmat tai huoltajat, jotka eivät takaa näillä luokilla olevien lastensa koulunkäyntiä voivat saada jopa kahden vuoden vankeustuomion ja sakon.

Asiasta päätettiin aiemmin tällä viikolla lisäyksellä, jonka jättivät yhdessä maan koulutus- ja oikeusministerit.