Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ranska vapautti toimittaja Khashoggin murhasta epäiltynä pidätetyn miehen

Ranskan viranomaiset ovat vapauttaneet saudiarabialaisen toimittajan Jamal Khashoggin murhasta epäillyn miehen.

Mies pidätettiin tiistaina Pariisissa Charles de Gaullen lentokentällä. Ranskan viranomaisten mukaan miehellä oli sama nimi kuin yhdellä Khashoggin murhasta epäillyllä. Saudi-Arabian Ranskan-suurlähetystö sanoi kuitenkin Ranskan pidättäneen väärän miehen.

Saudi-Arabian suurlähetystön mukaan pidätetyllä miehellä ei ollut mitään tekemistä Khashoggin murhan kanssa, ja lähetystö vaati miehen välitöntä vapauttamista.

Saudi-Arabian tiedustelulähteen mukaan lentokentällä pidätetyn miehen nimi on yleinen maassa ja lisäksi Ranskan olettama epäilty on parhaillaan vankilassa Saudi-Arabiassa.

Turkki määrännyt miehen pidätettäväksi

Ranskan poliisi pidätti miehen, koska Turkki on antanut hänestä pidätysmääräyksen. Mies oli matkustamassa Pariisista Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin.

– Henkilöllisyyden selvittämiseksi tehdyt perusteelliset tarkastukset ovat osoittaneet, että pidätysmääräys ei koskenut häntä, Pariisin pääsyyttäjä kertoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa viitaten Turkin myöntämään kansainväliseen pidätysmääräykseen.

Pidätetyn niminen mies on yksi 26 ihmisestä, joita epäillään Khashoggin vuonna 2018 tapahtuneesta murhasta. Khashoggi murhattiin, kun hän meni Turkin Istanbulissa Saudi-Arabian konsulaattiin hoitamaan paperiasioitaan.

Khashoggin murhasta on aloitettu Turkissa vuonna 2020 oikeudenkäynti.