Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lähteet medioille: Ranskan poliisi otti kiinni yhden Jamal Khashoggin murhasta epäillyistä

Ranskassa poliisi on ottanut kiinni sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhasta epäillyn saudimiehen, kertoivat useat mediat tiistaina nimettömien lähteiden antamien tietojen perusteella. Khashoggi murhattiin Saudi-Arabian konsulaatissa Turkin Istanbulissa vuonna 2018, ja kiinni otettu mies on yksi monista, joita epäillään osallisuudesta tekoon.

Uutistoimisto AFP sai vahvistuksen asiasta useasta lähteestä.

Mies oli otettu kiinni, kun hän oli ollut nousemassa Pariisin lentokentällä koneeseen, joka oli lähdössä Saudi-Arabian Riadiin. Mies pyrki lennolle passilla, jossa oli nimi, joka kuuluu yhdelle Khashoggin murhasta syytetyistä. Yhdysvallat on myös asettanut pakotteita samannimiselle ihmiselle osallisuudesta murhaan.

AFP:n lähteiden mukaan tutkijat selvittävät nyt, onko kyseessä sama ihminen ja koskeeko Turkin antama pidätysmääräys kiinni otettua ihmistä. AFP kertoo yhden lähteen huomauttaneen, että kiinniotto voi kestää 48 tuntia.

BBC kertoi tiistaina saudiviranomaisen sanoneen, että kyseessä on sekaannus ja murhaan osalliset on jo tuomittu Saudi-Arabiassa.