Kaksi suomalaista elokuvaa kisaa Oscar-ehdokkuudesta historiallisesti samassa kategoriassa

Suomen Oscar-ehdokas Hytti nro 6 on Juho Kuosmasen ohjaama, ja se perustuu Rosa Liksomin samannimiseen kirjaan. Sami Kuokkanen

Ville Waali

Maaliskuun lopulla järjestettävän Oscar-gaalan parhaan kansainvälisen elokuvan esivalintalistalle on hyväksytty poikkeuksellisesti kaksi suomalaista elokuvaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Yhdysvaltain elokuva-akatemian tavoitelluimmista pysteistä kisaa samassa kategoriassa nyt Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 sekä Khadar Ayderus Ahmedin Guled & Nasra. Tavallisesti kansainvälisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta on voinut kisata yhdestä maasta vain yksi elokuva, mutta tällä kertaa historiallisen hetken mahdollisti yllättävän yksinkertainen tilanne –  Hytti nro 6 on Suomen esivalintaraadin lähettämä ehdokas, Guled & Nasra taas Somalian vastaava.

Somalitaustainen ohjaaja-käsikirjoittaja Khadar Ayderus Ahmed asuu Suomessa, ja myös elokuvan tuottajina, kuvaajina ja lavastajina nähdään suomalaisia nimiä. Guled & Nasra valittiin edustamaan Somaliaa parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkinnon saajaksi jo lokakuussa. Elokuvan kelpoisuutta Somalian edustajaksi puntaroitiin maanantaihin saakka, kunnes Yhdysvaltain elokuva-akatemia julkaisi lista 93 maan Oscar-ehdokkaista. Samalla elokuvasta tuli ensimmäinen Somalian kisaan lähettämä Oscar-ehdokas.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut