Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lippu nousi salkoon itsenäisyyspäivän kunniaksi – koronan rajoittama juhlinta jatkuu muun muassa ulkoilmakulkuein

Koronaviruspandemia vaikuttaa jo toistamiseen itsenäisyyspäivän viettoon, ja 104-vuotiasta Suomea juhlitaan rajoitetuin menoin.

Itsenäisyyspäivän vietto alkoi valtakunnallisella lipunnostolla Tähtitorninmäellä Helsingissä aamuyhdeksältä. Samoihin aikoihin presidentti Sauli Niinistö aloitti itsenäisyyspäivän juhlallisuudet seppeleenlaskulla Hietaniemen Sankariristille.

Päivän mittaan ylioppilaskunnat järjestävät itsenäisyyspäivän kulkueita eri puolella Suomea. Esimerkiksi Helsingissä soihtukulkue lähtee liikkeelle Hietaniemestä ja päätyy Senaatintorille. Poliisin tietojen mukaan Helsingissä järjestetään myös mielenosoituskulkueita iltapäivästä alkaen.

Koronavirustilanteen heikentymisen vuoksi perinteiset Puolustusvoimien paraati ja Linnan juhlat on peruttu tältä vuodelta. Näin ollen Yleisradio ei myöskään näytä televisiossa presidentin vastaanottoa mutta haastattelee presidentti Niinistöä ja hänen puolisoaan Jenni Haukiota. Lähetyksessä kuullaan lisäksi veteraanien ja lottien sekä koronaviruspandemian aikana ansioituneiden henkilöiden ajatuksia.

Kaupungeissa noudatetaan eri käytäntöj ä

Esimerkiksi Tampereella itsenäisyyspäivän perinteinen kansanjuhla Keskustorilla on peruttu heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Keskustoria ympäröivät rakennukset on valaistu talvisilla valoteoksilla Suomen itsenäisyyden kunniaksi.

Myös Lappeenrannassa Lappeenrantasalin itsenäisyyspäivän juhla on peruttu. Muistomerkeillä järjestettävät seppeleenlaskutilaisuudet järjestetään ilman yleisöä. Lappeenrannan kaupunki toivoo, että itsenäisyyspäivää juhlistettaisiin valaisemalla ulko- ja sisätiloja sekä sytyttämällä ikkunalle kaksi kynttilää illalla kello 18–20.

Oulussa puolestaan kansalaisjuhlaan otetaan rajattu määrä yleisöä, ja sen ohjelma lähetetään myös ensimmäistä kertaa verkkoon.