EU vaatii jäsenmailta rivakampia toimia koronatartuntoja vastaan

ECDC penää jäsenmailta rivakampia toimia, jotta koronaviruspandemian terveydenhuoltojärjestelmälle aiheuttamaa taakkaa saataisiin pienennettyä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU:n alainen Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC) penäsi keskiviikkona jäsenmailta rivakampia toimia, jotta koronaviruspandemian terveydenhuoltojärjestelmälle aiheuttamaa erittäin raskasta taakkaa saataisiin pienennettyä joulu- ja tammikuussa.

ECDC:n johtaja Andrea Ammon suositteli tehosterokotuksia kaikille yli 18-vuotiaille, joskin niin, että etusijalle pannaan yli 40-vuotiaat.

Alle 70 prosenttia Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen asukkaista on saanut täyden rokotussarjan.

– Tämä immuniteettikuilu on kurottava umpeen, tehosterokotukset on saatava tarjolle kaikille aikuisille, minkä lisäksi myös ei-lääketieteellisiä toimia on otettava käyttöön, Ammon sanoi.

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO arvioi tiistaina, että jopa 700 000 ihmistä voi kuolla koronaviruksen aiheuttamaan tautiin maaliskuuhun mennessä Euroopassa ja Keski-Aasiassa niiden 1,5 miljoonan lisäksi, jotka ovat jo menehtyneet.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut