Torstaina kello 10.20 toteutuu valtakunnallinen työnseisaus, jonka jälkeen osoitetaan mieltä eduskuntatalon edessä – tästä on kyse

Tulkit järjestävät ensimmäisen mielenosoituksensa Suomessa torstaina. Mielenilmaus tapahtuu Helsingissä eduskuntatalon edessä.

Ennen mielenosoitusta tulkkien ammattikunta järjestää kolmen minuutin mittaisen valtakunnallisen työnseisauksen kello 10.20–10.23.

Työnseisauksen ja mielenosoituksen tarkoituksena on kiinnittää huomiota muun muassa siihen, että tulkkaustilanteissa käytetään koulutettua ammattilaista, eikä työ- ja sopimusehtoja sanella.

Myös sitä vastustetaan, että tulkkauspalveluja kilpailutetaan hinta edellä ja vaativissa tulkkaustilanteissa käytetään välillä epäpäteviä tulkkeja

Työnseisaus koskee yksityissektorilla työskenteleviä tulkkeja. Virka- tai työsuhteessa kuntaan, valtioon tai kirkkoon olevat tulkit eivät ole mukana. Työnseisaukseen ei myöskään osallistuta tilanteissa, joissa on kyse ihmishengestä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut