EU-komissio aikoo laatia mustan listan ihmisten salakuljetukseen osallistuneista yhtiöistä

EU-komissio aikoo osana uusia Valko-Venäjän vastaisia pakotteita laatia mustan listan matkustus- ja kuljetusyhtiöistä, jotka ovat osallisina siirtolaisten salakuljettamisessa EU:hun, kertoo komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Von der Leyen kertoi EU-parlamentissa komission ehdottavan sääntöjä, joilla sulkulistalle laitettaisiin "kaikki kulkuvälineet ja liikennemuodot, jotka ovat mukana ihmiskaupassa ja siirtolaisten salakuljetuksessa".

Von der Leyenin mukaan toimet koordinoitaisiin yhdessä Britannian, Kanadan ja Yhdysvaltojen kanssa.

EU-maiden ulkoministerit sopivat Valko-Venäjän vastaisten pakotteiden laajentamisesta viikko sitten maanantaina. Uusia pakotteita laaditaan vastauksena siihen, että Valko-Venäjä on usuttanut kohti EU:n rajaa joukoittain ihmisiä enimmäkseen Lähi-idästä.

Lisäksi osana pakotteita EU aikoo kieltää valkovenäläistä lentoyhtiötä Belaviaa vuokraamasta lentokoneita EU:sta käsin toimivilta yhtiöiltä, kertoo Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel.

Michelin mukaan Belavia vuokraa suurimman osan koneistaan EU:n jäsenmaista toimivilta yhtiöiltä, etenkin Irlannista.

Useat Lähi-idän maiden lentoyhtiöt ovat jo keskeyttäneet tai rajoittaneet lentojaan Valko-Venäjälle.

Michel sanoi EU-parlamentille, että jäsenmaat ovat lähellä päätöksen saavuttamista uudesta sanktiopaketista.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) arvioi viime viikolla, että uudet Valko-Venäjän vastaiset pakotteet tulisivat todennäköisesti voimaan marraskuun lopussa tai joulukuun alussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut