Ranskan pääministerillä todettiin koronatartunta, myös belgialaisia ministereitä eristykseen varotoimena

Ranskan pääministeri Jean Castex (vas.) ja Belgian pääministeri Alexander De Croo tapasivat maanantaina Brysselissä. Ministerit pitivät myös lehdistötilaisuuden. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan pääministeri Jean Castex on saanut koronatartunnan, pääministerin esikunnasta kerrottiin myöhään maanantaina uutistoimisto AFP:lle.

56-vuotias Castex on saanut kaksi annosta koronavirusrokotetta keväällä. Hän eristäytyy kymmeneksi päiväksi ja siirtyy etätöihin, esikunta kertoo.

Pääministerin esikunnan mukaan Castexille oli tehty PCR-testi sen jälkeen, kun yksi hänen tyttäristään oli saanut koronatestistään positiivisen tuloksen.

Castex oli maanantaiaamuna Brysselissä, jossa hän tapasi muun muassa Belgian pääministerin Alexander De Croon. De Croon ja neljän muun belgialaisministerin ilmoitettiin jäävän karanteeniin odottamaan testituloksiaan, kun tieto Castexin tartunnasta tuli julki. Hallinnon lausunnon mukaan ministerit ovat karanteenissa siihen asti, että he saavat negatiiviset koronatestitulokset.

Castexin mukana Belgiassa olivat myös muun muassa Ranskan sisäministeri Gerard Darmanin ja eurooppaministeri Clement Beaune.

Castex ei ole aiemmin saanut positiivista koronatestitulosta. Sen sijaan Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen puolisonsa Brigitte Macron saivat koronatartunnan viime vuoden joulukuussa.

Belgiassa kiristettiin viime viikolla koronaan liittyviä rajoituksia tartuntamäärien noustua. Voimaan astui esimerkiksi etätyömääräys neljänä päivänä viikossa. Kymmenettuhannet ihmiset vastustivat rajoitusten kiristymistä mielenosoituksissa sunnuntaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut