Ruotsidemokraattien mepille sakkoja seksuaalisesta ahdistelusta

Götan hovioikeuden mukaan Lundgren syyllistyi puoluetoverinsa seksuaaliseen häirintään hotellihuoneessa vuonna 2018 ruotsidemokraattien vaalikonferenssin yhteydessä. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsissa ruotsidemokraattien europarlamentaarikko Peter Lundgren tuomittiin maanantaina 60 päiväsakkoon seksuaalisesta ahdistelusta.

Götan hovioikeuden mukaan Lundgren syyllistyi puoluetoverinsa seksuaaliseen häirintään hotellihuoneessa vuonna 2018 ruotsidemokraattien vaalikonferenssin yhteydessä. Oikeus katsoi todistetuksi, että Lundgren oli laittanut kätensä naisen vaatteiden alle ja tarttunut häntä rinnoista vastoin naisen tahtoa.

Lundgren kiistää syytökset. Hän myönsi ahdistelun sekä alkuvaiheen poliisikuulusteluissa että Expressenin haastattelussa, mutta perääntyi lausunnostaan myöhemmin.

Hotellihuoneessa olleen entisen poliitikon Kristina Winbergin todistajanlausunnolla oli keskeinen rooli oikeusprosessissa. Todisteina käytettiin myös muun muassa nauhoitettuja puhelinkeskusteluita.

Jönköpingin käräjäoikeus vapautti Lundgrenin syytteistä vuonna 2020, mutta syyttäjä valitti tuolloin päätöksestä. Lundgren ja hänen asianajajansa harkitsevat, valittavatko he hovioikeuden päätöksestä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut