THL ehdottaa kolmansia koronarokoteannoksia riskiryhmiin kuuluvia hoitaville

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö arvioivat, tarvitaanko asiassa asetusmuutosta. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ehdottaa, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään antamaan vakavan koronainfektion riskissä olevia potilaita tai asiakkaita hoitaville.

Lisäksi THL ehdottaa kolmansien rokoteannosten antamista paikallisen harkinnan mukaan muulle sote-henkilöstölle sosiaali- ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö arvioivat, tarvitaanko asiassa asetusmuutosta.

Kolmannet rokoteannokset sote-henkilöstöllä suojelevat THL:n mukaan riskipotilaita.

– Sote-henkilöstön lievät ja oireettomatkin infektiot voivat aiheuttaa tartuntavaaran heidän hoitamilleen vakavan koronan riskipotilaille, sanotaan THL:n tiedotteessa.

Terveydenhuollon kantokyvyn kannalta on THL:n mukaan huomioitava se, että lieväoireisetkin infektiot voivat aiheuttaa henkilökunnan poissaoloja.

Suomessa rokotteita riittää

THL:n mukaan koronarokotteita Suomessa riittää hyvin, ja kolmannet rokotukset voidaan toteuttaa sote-ammattilaisille ja THL:n aiemmin määrittelemille ryhmille.

Kolmansien rokoteannosten antaminen ei myöskään estä vielä rokottamattomia saamasta ensimmäisiä ja toisia annoksia.

– Jos koronarokotusta ei ole vielä hakenut, se kannattaa yhä tehdä. Rokotus on paras suoja vakavaa koronatautia vastaan, tiedotteessa sanotaan.

Muun väestön osalta kolmansien koronarokoteannosten tarpeen arviointi on kesken ja saataneen THL:n mukaan valmiiksi parin viikon kuluessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut