Italian poliisi teki etsintöjä väkivaltaan yllyttäneiden rokotevastustajien koteihin

Italian poliisi on tehnyt kotietsintöjä radikaalien koronarokotusvastustajien luokse. Rokotusvastustajat olivat pikaviestipalvelu Telegramissa yllyttäneet väkivaltaan pääministeri Mario Draghia, poliisia, lääkäreitä, tutkijoita, toimittajia ja muita julkisuuden henkilöitä vastaan.

Viesteissä oli puhuttu hirttämisestä, ampumisesta ja polvien murskaamisesta. Lisäksi niissä puhuttiin marssista Roomaan, viitaten vuoden 1922 kapinaan, jonka myötä fasistit nousivat valtaan Italiassa.

Rokotuksia vastustavaa viestiryhmää on väkivaltafantasioiden lisäksi käytetty koronarajoituksia vastustavien mielenosoitusten järjestämiseen. Kotietsinnät tehtiin 17 ryhmään kuuluvan henkilön luokse, jotka olivat toistuvasti yllyttäneet vihaan ja vakavien rikosten tekemiseen.

Italiassa on lokakuun puolivälistä lähtien vaadittu koronatodistusta kaikilla työpaikoilla. Todistus edellyttää joko rokotusten ottamista, negatiivista koronatestiä tai sairastettua tautia.

Niin sanotun vihreän passin vastustajat ovat tuominneet sen hyökkäykseksi yksilönvapautta kohtaan. Italian hallitus puolustaa todistuspakkoa keinona välttää uudet tiukat koronarajoitukset maassa.

Italia oli ensimmäinen Euroopan maa, jossa korona iski täydellä voimallaan alkuvuonna 2020. Yli 12-vuotiaista asukkaista 84 prosenttia on rokotettu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut