Valtio täydensi vastaustaan Sanoman Yle-kanteluun

Vvaltio toteaa vastineessa muun muassa, että Yle Areenan sisällön ja sen ajallinen rajoittaminen estäisi Yleä täyttämästä lakisääteistä tehtäväänsä. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomen valtio julkaisi tiistaina täydentävän vastineensa EU-komissiolle Sanoman Yleisradiota koskevaan kanteluun. Vastineessa valtio esittää, että Sanoman kantelu perustuu pitkälti virheellisiin oletuksiin markkinasta, eikä siinä oteta riittävästi huomioon yleistä markkinakehitystä ja Ylen erityisasemaa.

Vastineessa on mukana Ylen teettämä taloudellinen arviointi Sanoman väitteistä.

Täydentävässä vastineessa todetaan, että myöskään taloudellisen arvioinnin perusteella Ylen palveluilla ei ole todettu olevan suhteettomia vaikutuksia markkinoihin. Lisäksi valtio toteaa vastineessa, että Yle Areenan sisällön ja sen ajallinen rajoittaminen estäisi Yleä täyttämästä lakisääteistä tehtäväänsä, kuten palvelujen tarjoamisen erityis- ja vähemmistöryhmille.

Sanoma on STT:n suurin omistaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut