Lääkeyhtiö Merck luopuu koronalääkkeensä lisenssimaksuista köyhissä maissa

Amerikkalainen lääkeyhtiö Merck (MSD) kertoi aiemmin lokakuussa kehittäneensä koronan oireita lievittävän ja suun kautta otettavan molnupiravir-lääkkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Amerikkalainen lääkeyhtiö Merck on solminut sopimuksen , jonka nojalla sen kehittämä koronalääke tulee halvemmaksi 105 matalan tulotason maissa. Sopimus luopua lääkkeen lisenssimaksuista on voimassa niin kauan kuin Maailman terveysjärjestö WHO määrittelee koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin maailmanlaajuiseksi terveysuhaksi.

Merck, joka Suomessa ja muualla Yhdysvaltojen ulkopuolella tunnetaan nimellä MSD , kertoi aiemmin lokakuussa kehittäneensä koronan oireita lievittävän ja suun kautta otettavan molnupiravir-lääkkeen. Testien mukaan lääke puolittaa sairaalahoitoon joutumisen riskin, jos se annetaan pian positiivisen koronatestin jälkeen.

Lääke on parhaillaan Yhdysvaltojen ja EU:n lääkevirastojen arvioitavana. Yhtiö sopi lääkkeen jakelusta YK-taustaisen Medicines Patent Pool -järjestön kanssa.

Asiasta kertoivat Suomessa aiemmin Mediuutiset ja Helsingin Sanomat .

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut