Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Metsä Groupin tulos yli tuplaantui heinä-syyskuussa

Metsä Groupin vertailukelpoinen liiketulos koheni heinä-syyskuussa 278 miljoonaan euroon viime vuoden 115 miljoonasta eurosta ja konserni kasvatti liikevaihtoaan liki kolmellasadalla miljoonalla 1,5 miljardiin euroon.

Pääjohtaja Ilkka Hämälä arvioi neljänneksen toteutuneen ennakoidusti erinomaisella tasolla. Alkuvuoden hyvä kysyntä sellulle ja mekaanisen metsäteollisuuden tuotteille jatkui. Kiinassa sellun hinta laski, mutta taso säilyi vakaana Euroopassa.

Pehmopaperin kysyntä jatkui normaalia heikompana ja raaka-aineiden ja energian hinnannousut rasittivat tytäryhtiö Metsä Tissuen tulosta.

Metsä Groupin investointihankkeet jatkuvat suunnitellusti, joskin rakennusmateriaalien ja teräksen hinnannousut ovat vaikuttaneet erityisesti ennusteisiin Kemin biotuotetehtaan kustannuksista, Hämälä totesi.

Board ennakoi hyvää tulevaa vuotta

Tytäryhtiö Metsä Boardin vertailukelpoinen liiketulos nousi heinä-syyskuussa 104 miljoonaan euroon viime vuoden 62,5 miljoonasta. Myös liikevaihto koheni, se nousi 516 miljoonaan viime vuoden 471 miljoonasta.

Toimitusjohtaja Mika Joukion mukaan ensikuitukartonkien kysyntä on ollut vahvaa kaikilla markkina-alueilla. Kysynnän odotetaan myös pysyvän hyvänä päämarkkina-alueilla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Joukion mukaan yhtiön kannattavuus on kuluvana vuonna kehittynyt erittäin hyvin. Suotuisa markkinatilanne antaa erinomaisen lähdön myös ensi vuoteen, Joukio sanoi.

Tulosta on toisaalta rasittanut arvioitua nopeampi kustannusten nousu. Tason odotetaan pysyvän korkeana myös ensi vuonna.

– Erityisesti energian, kemikaalien ja logistiikan hinnat ovat viime kuukausina nousseet voimakkaasti. Kokonaiskustannukset tulevat olemaan vuonna 2021 tuntuvasti viime vuotta korkeammat, Joukio sanoi tiedotteessa.