Pääministeri Marin tapaa Berliinissä SPD:n liittokansleriehdokas Scholzin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vierailee tänään ja huomenna Berliinissä. Marin tapaa tänään hallitusneuvotteluja käyvän Olaf Scholzin. Scholz on Saksan sosiaalidemokraattien liittokansleriehdokas.

Huomenna Marin tapaa väistyvän liittokanslerin Angela Merkelin.

Marin esiintyy vierailunsa aikana myös Maailman terveyshuippukokouksessa. Vuosittain järjestettävään kokoukseen osallistuu useita Maailman terveysjärjestö WHO:n jäsenmaita sekä muun muassa kansainvälisiä järjestöjä.

Marinin puheenvuoro käsittelee hyvinvointitaloutta. Lisäksi hän tapaa WHO:n pääjohtajan Tedros Adhanom Ghebreyesusin kahden kesken.

Saksassa neuvotellaan hallituksesta

Marin pääsee tapaamaan Scholzin kiinnostavaan aikaan, sillä Saksan hallitusneuvottelut ovat pyörähtäneet virallisesti käyntiin.

Koalitiohallitusta kasaavat kolme puoluetta pyrkivät saamaan neuvottelut valmiiksi seuraavien viikkojen aikana niin, että Scholz voisi aloittaa liittokanslerina joulukuun alkupuolella.

Sosiaalidemokraatit (SPD) neuvottelee hallituksen muodostamisesta vihreiden ja liberaalipuolue FDP:n kanssa. Hallitusneuvottelujen aikataulua on kuvailtu kunnianhimoiseksi.

SPD sai syyskuun liittopäivävaaleissa suurimman äänisaaliin. Kakkoseksi jäi Merkelin edustamat kristillisdemokraatit (CDU/CSU). CDU ja CSU kokivat vaaleissa karvaan tappion, ja ne joutunevat liittopäivillä oppositioon ensimmäistä kertaa 16 vuoteen.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut